ΚΕΔΕ: Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-02-24 20:05:00
0 0

Την πρώτη τους συνάντηση γνωριμίας είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), υπό τον πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη, κατά την οποία οι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης παρέδωσαν τις θέσεις τους για τη διοικητική οργάνωση των δήμων και το προσωπικό.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Πατούλης ανέφερε πως παρέδωσαν στον υπουργό αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της ΚΕΔΕ και ότι συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία, ώστε να μην υπάρχει κανένα νομοθέτημα χωρίς προηγούμενη συνεργασία με τους δημάρχους. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο κ. Κατρούγκαλος τους επισήμανε ότι το θέμα είναι αρμοδιότητας του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και για το αν υπάρχει κάποια οικονομική μελέτη που να το στηρίζει, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε: «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα επισπευσθούν τα ζητήματα του ΑΣΕΠ μέσα σε ένα συνολικότερο πλαίσιο διαχείρισης του τι μπορεί να πάρει ο κάθε δήμος από αυτές τις ήδη υπαρκτές καταστάσεις των προσλήψεων υπαλλήλων, όπως επίσης θα υπάρξει μία συνεργασία ΚΕΔΕ και υπουργείων για ένα γενικότερο προγραμματισμό των προσλήψεων προσωπικού υπαλλήλων. με τα ζητήματα του 2014-2020».

Για την ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι είναι απαραίτητη για τους δήμους, αλλά «ακόμη δεν έχουν καταλήξει με ποιο τρόπο θα μπορέσει να συγκροτηθεί.

Σε άλλη ερώτηση για το ποιον θα επιβαρύνουν οι προσλήψεις και τα νέα οργανογράμματα, την αυτοδιοίκηση ή το κράτος απάντησε: «Είναι σίγουρο ότι όποιοι υπάλληλοι αφορούν την Αυτοδιοίκηση είναι θέμα πληρωμής από την ίδια την Αυτοδιοίκηση. Εμείς ειδικότερα έχουμε ζητήσει από τον κ. Βούτση την κοστολόγηση των λειτουργιών για κάθε δήμο και βεβαίως, μέσω των ΚΑΠ, τις ανάλογες αποδοχές και απολαβές που πρέπει να έχει ένας δήμος για να είναι ποιοτικός στις λειτουργίες του».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by