ΚΕΔΕ: Συνάντηση του Γ. Πατούλη με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-11-11 16:50:00
0 0

Την ανάγκη να διαμορφωθούν κοινές θέσεις και συνθήκες συνεργασίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

«Όλοι έχουμε την κομματική μας ταυτότητα, αλλά μπροστά από αυτό προτάσσω το κίνημα της Αυτοδιοίκησης», τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι «η συνεργασία και η κοινή γλώσσα αιρετών και εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση για πράγματα αυτονόητα μπορεί να φέρουν πολλά οφέλη, αρκεί να είμαστε μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς».

«Πρόθεσή μας», πρόσθεσε, «είναι να γίνουμε παρεμβατικοί ως ΚΕΔΕ με ουσιαστικό τρόπο και έχουμε πολλά μπροστά μας να κάνουμε».

Όπως γνωστοποίησε η ΚΕΔΕ, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν «οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους, το ζήτημα της "συγκριτικής αξιολόγησης" και του επανέλεγχου των συμβάσεων, η οικονομική κατάρρευση των ΟΤΑ, η ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας, η διαχείριση των απορριμμάτω».

Συνοπτικά, ο κ. Πατούλης διεμήνυσε ότι δεν θα γίνει ανεκτή περαιτέρω περικοπή κρατικής χρηματοδότησης είναι μη ανεκτή. Επίσης, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων ειδικά στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, διότι διαφορετικά οι δήμοι θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Διαφωνία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων διατύπωσαν τόσο η ΚΕΔΕ όσο και η ΠΟΕ - ΟΤΑ, ενώ εφράστηκε και ανησυχία ότι οι δήμοι θα μείνουν χωρίς προσωπικό. Αντίθετα συμφωνούν να προχωρήσει μέχρι τέλους ο έλεγχος πλαστότητας όλων των δικαιολογητικών όλων των εργαζομένων.

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση και από τις δύο πλευρές τονίστηκε ότι είναι υπέρ της αξιολόγησης, όχι όμως με το υπάρχον σύστημα.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by