ΚΕΔΕ: Τον Πρόεδρο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης Δημάρχων Αττικής
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-05-21 20:45:00
0 0

Τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής.

Η συνάντηση αυτή έγινε στον απόηχο του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Χαλκιδική αλλά και τις αναταράξεις που επέφερε στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούσε στην διαχείριση από την Τράπεζα της Ελλάδος των διαθεσίμων των ΟΤΑ.

Συμφωνήθηκε ότι ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή της κοινωνικοοικονομικής κρίσης θα πρέπει να ενισχυθεί. Προς τούτο απαιτείται ομοψυχία και συνεργασία.

Οι πράξεις της Κεντρικής Διοίκησης που λαμβάνονται ερήμην της Τ.Α. και απειλούν (εφ’ όσον δεν υπάρχουν οι απαραίτητες διασφαλίσεις), το μέλλον των Δήμων δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές.

Τονίσθηκε επίσης ότι οι Δήμαρχοι με το αίσθημα ευθύνης και του καθήκοντος που τους διακατέχει ήταν και είναι πάντα έτοιμοι να συμβάλλουν στην στήριξη των εθνικών σκοπών και του δημόσιου συμφέροντος.

Από την πλευρά της Ένωσης δόθηκε έμφαση στο θέμα της καταστατικής θέσης των αιρετών και της σημαντικής υποβάθμισης, που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια με τις διάφορες παρεμβάσεις που έγιναν από τον Καλλικράτη μέχρι τις Μνημονιακές ρυθμίσεις.

Ένα γεγονός που έχει καταστήσει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των αιρετών, ενώ απομακρύνει άξιους πολίτες να υπηρετήσουν τον θεσμό.

Στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, παραδόθηκαν προτάσεις – συμπεράσματα από πρόσφατη ημερίδα που συνδιοργάνωσε η ΕΔΑ με την ΠΕΔΑ και αφορούν στην καταστατική θέση των αιρετών, και ζητήθηκε να προωθηθούν στα αρμόδια Όργανα για θεσμοθέτησή τους.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by