Πρόταση της ΚΕΔΕ σε αντικατάσταση της διαθεσιμότητας
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-03 18:30:00
0 0

Την αναλυτική καταγραφή των αναγκών σε προσωπικό, στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και στη συνέχεια τη δημοσιοποίηση και προκήρυξη των κενών θέσεων ώστε να πληρωθούν άμεσα, πρότεινε στο σημερινό έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο πρόεδρός της Κ. Ασκούνης σε αντικατάσταση της διαθεσιμότητας.

Ο κ. Ασκούνης, ο οποίος τάχθηκε ευθέως κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας, σημείωσε ότι μόνο με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα αποτρέψει την αμφισβήτηση των πραγματικών της προθέσεων.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι άμεσα θα επιδιωχθούν συναντήσεις με κόμματα και βουλευτές ώστε να αλλάξουν τα μέτρα και οι ρυθμίσεις που πλήττουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ πριν τη συζήτηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, η ΚΕΔΕ θα διοργανώσει πανελλαδική κινητοποίηση όλων των αιρετών και συγκέντρωση στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επανέλαβε ότι αυτό εισάγει την πλήρη επιτροπεία των δήμων, τονίζοντας πως συνιστά παραβίαση του άρθρου 102 του Συντάγματος για τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια ενώ ανακοίνωσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και το Συμβούλιο της Ευρώπης

Ακόμα ζήτησε άμεση υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για χρηματοδότηση των προνοιακών δομών και υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ θα διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, σύμφωνα με τις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ανακοίνωσε τη διοργάνωση σύσκεψης όλων των Ενώσεων Δήμων της νότιας Ευρώπης, στην Αθήνα.

Γ. Καμίνης: «Όχι» σε επιτροπεία, διαθεσιμότητα, καταλήψεις

Κατά της επιτροπείας, της διαθεσιμότητας, των καταλήψεων, αλλά και της πρόσφατης εγκυκλίου του υφυπουργού Εσωτερικών για το νόμο της ιθαγένειας, τάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά την παρέμβασή του στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε τα οριζόντια μέτρα «άδικα και μη λειτουργικά» και ζήτησε να αξιοποιηθεί ο ανενεργός μέχρι σήμερα Ν.4024/2011 που προβλέπει αξιολόγηση ανθρώπων και υπηρεσιών.

Ακόμα τάχθηκε κατά των καταλήψεων υποστηρίζοντας πως είναι το άλλο άκρο του μέτρου της διαθεσιμότητας και χαρακτήρισε παράλογο να κλείνουν οι δήμαρχοι τους δήμους.

Για την επιτροπεία των δήμων σημείωσε ότι στην πραγματικότητα είναι κηδεμονία.

Σε ό,τι αφορά στην εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών τόνισε ότι δεν μπορούμε να νομοθετούμε με εγκυκλίους και μάλιστα εφαρμόζοντας μια απόφαση που ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί.

«Η κοινή λογική επιβάλλει προσήλωση στους θεσμούς και τη νομιμότητα. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα για την ενηλικότητά μας. Ας ξεκινήσουμε από την αξιολόγηση για να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη διοίκηση», πρόσθεσε.

Υπέρ του Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ ο Γ. Μπουτάρης

Υπέρ του Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ τάχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι στο δήμο Θεσσαλονίκης επί 10 χρόνια είχαν υπεξαιρεθεί 51 εκατ. ευρώ και κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δεν το είχε επισημάνει.

Ωστόσο ο δήμαρχος εξέφρασε την αντίθεσή του στο κλείσιμο των δήμων και στις καταλήψεις.

Ανταπαντώντας στο αίτημα πολλών δημάρχων να προχωρήσουν σε κλείσιμο των δήμων και δυναμικές κινητοποιήσεις σχολίασε ότι δεν πρέπει να δώσουν οι δήμαρχοι το παράδειγμα της ανομίας καθώς, όπως είπε, «δεν είμαστε εργατικό σωματείο για να κάνουμε διαδηλώσεις».

Με αφορμή τον πρωταγωνιστικό ρόλο που ανέλαβε στο πλαίσιο της Ελληνο-γερμανικής Συνέλευσης, συνειδητοποίησε όπως είπε ότι αν δεν υπάρξουν ριζικές, θεσμικές αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση «και όλα τα λεφτά του κόσμου να πέσουν στη χώρα, δεν θα σηκώσουμε κεφάλι».

«Δεν θα γίνουν ποτέ επενδύσεις, εάν δεν κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές, εάν δεν αποφασίσει η πολιτική εξουσία ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η ανάπτυξη χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση», πρόσθεσε αναφερόμενος στις περιορισμένες εξουσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο γραφειοκρατικό πλέγμα της Διοίκησης.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by