Τη διαφωνία του κατέθεσε ο Δήμαρχος Ιλίου στην ΚΕΔΕ
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-05-28 14:00:00
0 0

Τη ριζική διαφωνία του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 09.05.2013, για τη σύμφωνη γνώμη της με την τροπολογία η οποία μειώνει τα πρόστιμα που προβλέπονται για τις παραβάσεις των διατάξεων του Ν. 3870/2010 περί εκλογικών δαπανών των υποψηφίων συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές του 2010.  

«Παρόλο που δεν είμαστε υπέρ των εξοντωτικών προστίμων, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται και να ισχύουν για όλους.  Παράλληλα με την προσπάθεια να γίνουν ορθότεροι και πιο δίκαιοι, δεν θα πρέπει να αναιρούνται με τροπολογίες, δημιουργώντας αίσθημα αδικίας στους συνεπείς και σε όσους συμμορφώνονται με αυτούς.», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ιλίου.

Σε ότι αφορά το επιχείρημα της μη έγκαιρης ενημέρωσης των υποψηφίων συνδυασμών, αξίζει να σημειωθεί ότι το ΦΕΚ του Ν. 3870/2010 δημοσιεύθηκε 09.08.2010, τρεις μήνες δηλαδή πριν τις εκλογές, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες κοινοποιήθηκαν σε όλους τους εκλογικούς συνδυασμούς το σύνολο των κανονιστικών αποφάσεων και των εφαρμοστικών εγκυκλίων.

Η τροπολογία αυτή αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία, ιδιαίτερα στις επικρατούσες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες.

Με δεδομένο ότι σκοπός του παραπάνω νόμου είναι η ισοτιμία, η διαφάνεια, ο περιορισμός της σπατάλης και των δαπανών των υποψηφίων, αλλά κυρίως η πάταξη του μαύρου χρήματος, γεννάται ιδιαίτερος προβληματισμός για το μήνυμα που στέλνει η συγκεκριμένη τροπολογία ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by