Τη νέα της ηγεσία εκλέγει η ΚΕΔΕ
Κατηγορία : Κ.Ε.Δ.Ε. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-11-28 15:50:00
0 0

Την αλλαγή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ισχύοντος νόμου που είναι με απλή αναλογική ανακοίνωσε όπως είχε πράξει και στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στη σημερινή εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία θα εκλέξει τη νέα της ηγεσία.

 

Ο κ. Θεοδωρικάκος, που λόγω της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, μίλησε το μεσημέρι, εξήγγειλε επίσης την απαλλαγή από πρόστιμα κ.α., όσοι διορθώσουν στους δήμους για τα δημοτικά τέλη, τα τετραγωνικά των ακινήτων τους, σύμφωνα με το Ε9 τους.

 

Μετά την ομιλία του υπουργού ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία, στην οποία συμμετέχουν έξι παρατάξεις με αντίστοιχα ψηφοδέλτια: Οι «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», η «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία», η «Νέα Αυτοδιοίκηση», η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο «Συντονισμός Αιρετών».

 

Οι εργασίες της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ ξεκίνησαν, με χαιρετισμό του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα, Μπακογιάννη, ο οποίος και εκ του νόμου προήδρευσε των διαδικασιών. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε «χρειαζόμαστε ισχυρούς Δήμους και μια ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση. Οφείλουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την ανεξαρτησία μας, οφείλουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την ελευθερία μας. Κι αυτό δεν γίνεται με προσωρινές, πρόσκαιρες διευθετήσεις. Ούτε γίνεται με συμβιβασμούς. Απαιτούνται τολμηρές αλλαγές, απαιτούνται ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, αν θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας και να γυρίσουμε το κράτος ανάποδα», είπε.

 

Επίσης κατήγγειλε τον αναχρονιστικό τρόπο με τον οποίο συνεχίζει να λειτουργεί το κράτος, επισημαίνοντας τόσο την παραμονή στο κράτος σημαντικών αρμοδιοτήτων , όπως τα Σχέδια Πόλης αλλά την αλληλοεπικάλυψη, που υπάρχει σε πολλές από εκείνες που έχουν μεταφερθεί τους δήμους. Ακόμη αναφέρθηκε με τη γραφειοκρατία, που είναι αντιμέτωπη η Αυτοδιοίκησης και τη «δραματική» όπως είπε, υποστελέχωση των υπηρεσιών της , ζητώντας « άμεσα, να δοθεί η ελευθερία στους δήμους, βάσει των οικονομικών τους δυνατοτήτων και να προχωράνε σε στοχευμένες προσλήψεις¨. Επίσης έθεσε τη διεκδίκηση ίδρυσης ενός Ταμείου της τοπικής αυτοδιοίκησης , το οποίο θα αντλεί πόρους και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και από τον κεντρικό προϋπολογισμό του κράτους, αλλά και θα αξιοποιεί σύγχρονα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας καθώς και την απόδοση του ΕΝΦΙΑ στους δήμους.

 

Ο εκ των επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης , Λάζαρος Κυρίζογλου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να πρωταγωνιστήσει στη μεταρρύθμιση του συνόλου του Διοικητικού Συστήματος της χώρας. Επίσης οφείλει, είπε, ν΄ αναλάβει πρωτοβουλίες στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, όπως το περιβάλλον, την ασφάλεια των πολιτών, τη διευθέτηση των προσφυγικών ροών, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας κ.α. Ο έτερος επικεφαλής της ίδιας παράταξης, δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, επισήμανε ότι σε μια εποχή που όλα αλλάζουν « η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μένει στάσιμη, ίδια. Πρέπει να φύγει μπροστά, με νέες αντιλήψεις και στοχοθεσία» και πρόσθεσε λέγοντας: « Θέλω την Αυτοδιοίκηση ψηλά, πρωταγωνιστή».Επίσης τόνισε ότι « στη νέα αυτοδιοικητική οικογένεια δεν θα υπάρχουν δήμοι δικοί μας και δικοί τους , δήμοι μικροί και μεγάλοι». Από το « Αυτοδιοικητικό Κίνημα» , μίλησε ο εκπρόσωπος του , δήμαρχος Κοζάνης , Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι « απαιτείται γενναία μεταρρύθμιση που θα ολοκληρώνει τις προηγούμενες και θα φέρει ακόμη πιο κοντά την ελληνικής Αυτοδιοίκηση στην ευρωπαϊκή».

 

Ο επικεφαλής της «Προοδευτικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, υπογράμμισε την αναγκαιότητα ενός προοδευτικού μετώπου ενάντια σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Επίσης ζήτησε στήριξη των μικρών δήμων. Από τη «Νέα Αυτοδιοίκηση» ο επικεφαλής της, δήμαρχος Νικαίας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης τόνισε ότι οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν για την κυβερνησιμότητα των δήμων, έκαναν ακόμη πιο στρεβλό το ζήτημα. Επίσης υπογράμμισε ότι «η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι ούτε φιλοκυβερνητική, ούτε αντικυβερνητική». Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, τόνισε μεταξύ άλλων, «όμορφες πόλεις είναι αυτές που δεν έχουν ανέργους, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση. Το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, βρίσκεται σε σήψη και παρακμή, δεν θεραπεύεται». Τέλος, από το « Συντονισμό Αιρετών», ο δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης, Νίκος Σακούτης αναφέρθηκε στην ανάγκη μια αντιμνημονιακή ριζοσπαστική εναλλακτική πορεία της Αυτοδιοίκησης.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by