Ν. Σαράντης: Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας δημιουργεί πρόσθετη δυναμική εις όφελος των φοιτητών
Κατηγορία : Π.Ε.Δ.Α. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-01-08 15:05:00
0 0

Μετά την ενημέρωση που παρείχε ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Καλδής, Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών και Αναπληρωτής Πρύτανης του ΤΕΙ Αθήνας, κατόπιν πρόσκλησης του Νίκου Σαράντη, Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, ο κ. Σαράντης δήλωσε τα ακόλoυθα:

¨Η δημιουργία του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής προέρχεται από την απορρόφηση του ΤΕΙ Αθήνας και του ΤΕΙ Πειραιά και ξεκίνησε για το σύνολο των ΤΕΙ της χώρας με τον ν. 2916/2001 και συνεχίστηκε  με τους νόμους  3685/2008, 4009/2011 και 4485/2017 κ.λπ. Όλα αυτά τα χρόνια τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά έχουν υλοποιήσει την ουσιαστική αναβάθμιση των ακαδημαϊκών σπουδών τους με τα τετραετή προγράμματα σπουδών, όπως και με τη δημιουργία μεταπτυχιακών και ερευνητικών προγραμμάτων. Η καταξίωση των σπουδών στα ΤΕΙ και Αθήνας και Πειραιά και η αξία των πτυχίων τους τόσο ακαδημαϊκά όσο και στην αγορά εργασίας είναι δεδομένη.

Με τη συγχώνευση τους στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας  δημιουργείται  πρόσθετη δυναμική εις όφελος των φοιτητών και του επιπέδου των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών και της έρευνας.

Η δυναμική αυτή θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της μεγάλης και πυκνοκατοικημένης περιοχής της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής με τις συνέργειες που θα δημιουργηθούν με την Αυτοδιοίκηση, οικονομικά και επαγγελματικά επιμελητήρια, άλλα ΑΕΙ και κάθε φορέα δημιουργίας γνώσης και αξιοποίησης - εφαρμογής της στην οικονομία και την κοινωνία των πολιτών. Χαιρετίζω τη δημιουργία του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής και προσβλέπω στην παραγωγική συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με αυτό¨.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by