ΠΕΔΑ: Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων σε διαμερίσματα
Κατηγορία : Π.Ε.Δ.Α. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-05-05 09:30:00
0 0

Το πρόγραμμα στέγασης σε διαμερίσματα των αιτούντων άσυλο, σε όλες του τις λεπτομέρειες, ανέπτυξαν στους Δημάρχους της Αττικής ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ.Γ. Μπαλάφας, ο Aντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, κ. Phillippe Leclerc  αλλά και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ.Γ. Καμίνης.

Την ενημερωτική αυτή συνάντηση συντόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, κ. Νίκος Σαράντης στα γραφεία της ΠΕΔ Αττικής παρουσία δεκάδων Δημάρχων οι οποίοι εκδήλωσαν διάθεση συνεργασίας αλλά είχαν επίσης την δυνατότητα να εκφράσουν και σημαντικά προβλήματα που χρήζουν επίλυσης, όπως η απουσία μεταφραστών.

Στην ομιλία του ο κ. Μουζάλας, χαρακτήρισε ως μια πολύ καλή ευκαιρία το πρόγραμμα στέγασης των προσφύγων σε διαμερίσματα, με σημαντικά οφέλη στις τοπικές οικονομίες και την δυνατότητα ένταξης των ανθρώπων στο κοινωνικό σύνολο. Στόχος είναι να μειωθούν τα camp όλης της χώρας από 47 σε 22 .

Την θετική εμπειρία του από το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη από τις αρχές του 2016  μετέφερε ο κ. Καμίνης.  Ο Δήμαρχος Αθηναίων εξήρε τα πλεονεκτήματα του προγράμματος όπως το γεγονός ότι τα ενοίκια προκαταβάλλονται, τα διαμερίσματα επιπλώνονται και εξοπλίζονται, υπάρχει η διαρκής εποπτεία του Δήμου, πληρώνονται οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και ενισχύονται οι μικρές επιχειρήσεις της γειτονιάς καθώς οι πρόσφυγες καλύπτουν τις βασικές ανάγκες τους με τις χρεωστικές κάρτες που τους παρέχει το πρόγραμμα.

Η Ύπατη Αρμοστεία υλοποιεί το πρόγραμμα μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Τοπικών Αρχών, από τον Ιανουάριο του 2016. Έως σήμερα η Υ.Α έχει υπογράψει Σύμφωνα Συνεργασίας με 14 ΜΚΟ και 4 φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης- στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λιβαδειά και την Κρήτη-.

Στις λεπτομέρειες του προγράμματος αναφέρθηκε κ. Ελισάβετ Ναζλή, βοηθός διαχείρισης προγραμμάτων στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Η κ. Ναζλή μίλησε για τις τεχνικές προδιαγραφές των διαμερισμάτων, την στήριξη που παρέχεται στους ωφελούμενους  μέσω προπληρωμένων καρτών για σίτιση, είδη υγιεινής και μεταφορικά,την τακτική παρακολούθηση από κοινωνικούς επιστήμονες οι οποίοι στηρίζουν ψυχολογικά τους πρόσφυγες , όπως επίσης αναφέρθηκε στην ομάδα έργου και την οικονομική κάλυψη του έργου.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by