ΠΕΔΑ: Eυρωπαϊκό συνέδριο για την αυτοαπασχόληση των νέων
Κατηγορία : Π.Ε.Δ.Α. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-11-10 16:00:00
0 0

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου τις εργασίες του το Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Αυτοαπασχόληση των Νέων που συνδιοργανώνουν η ΠΕΔ Αττικής και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο ELISAN.

 

Χαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυναν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης,, η Πρόεδρος του ELISAN Sylvie Carrega, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

 

Αυτοδιοίκηση, τοπική ανάπτυξη και απασχόληση των νέων

 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στις πολλές αναπτυξιακές δράσεις του Δήμου Αθηναίων, όπως το δίκτυο – θερμοκοιτίδα  νεανικής επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από το ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ και τις πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην Αθήνα.

 

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Νίκος Σαράντης τόνισε ότι η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στον συνολικό αναπτυξιακό σχεδιασμό μέσα από την κατάρτιση τοπικών σχεδίων απασχόλησης. Σε αυτή την αναπτυξιακή προσπάθεια η συμμετοχή των Νέων θα είναι κεντρικής σημασίας.

 

Η Πρόεδρος του ELISAN Sylvie Carrega αναφέρθηκε στην εμπειρία της από τον Δήμο Μασσαλίας, όπου εμφανίζεται υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τους νέους και όμως χάρη σε πρωτοβουλίες για την απασχόληση των νέων επιτεύχθηκε μείωση του ποσοστού ανεργίας τους.

 

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση λόγω αμεσότητας έχει στενή σχέση με την προώθηση της απασχόλησης των νέων. Μίλησε για τον 21ο αιώνα που θα είναι «ο αιώνας των πόλεων» και για την ανάγκη γενναίας μεταρρύθμισης και στους δυο βαθμούς Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.

 

Ο πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνει η Αυτοδιοίκηση στην τοπική ανάπτυξη και στην αναγκαιότητα στήριξης των πρωτοβουλιών της.

 

Πάνος Σκουρλέτης: Μπορούμε να βρούμε κοινό κώδικα συνεννόησης


Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, στην πρώτη του δημόσια συνάντηση αιρετούς μετά την ανάληψη των καθηκόντων  του αναφέρθηκε στις πολλές και διαφορετικές απόψεις που είναι φυσικό να  υπάρχουν και να  αναπτύσσονται στους Δήμους, τις Περιφέρειες, το Υπουργείο. Όπως τόνισε, «κανένας δεν χρειάζεται να αλλάξει την άποψη του, μπορούμε να βρούμε κοινό κώδικα και να συνεννοηθούμε».

 

Τα δυο πρώτα θεματικά τραπέζια


Το συνέδριο συνεχίστηκε με το πρώτο θεματικό τραπέζι «Θεσμικό πλαίσιο, εμπόδια και προοπτικές  της αυτοαπασχόλησης των νέων – Οι πολιτικές της αιρετής διοίκησης» και εισηγητές τους: κ. Γιάννη Μώραλη, Δήμαρχο Πειραιά, κα. Beate Prettner, Αντιπεριφερειάρχη της Carinthia (Αυστρία), κα. Πόπη Σταυροπούλου, Εντεταλμένη σύμβουλο αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, κ. Ηρακλή Γκότση, Δήμαρχο Νέας Ιωνίας.

 

Ακολούθησε το δεύτερο θεματικό τραπέζι «Νομικό πλαίσιο, κίνητρα και υποστηρικτικοί θεσμοί για την αυτοαπασχόληση των νέων» και εισηγητές τους: κα. Βασιλική Κόκκορη, μέλος του Γραφείου της Επιτρόπου για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Κινητικότητα της Εργασίας, κ. Christian Ragger,  Γενικό Γραμματέα ELISAN, κ. Ζαχαρία Μαυρούκα, Γενικό Διευθυντή στη Γεν. Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Σταμπουλή, Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον κ. Μιχάλη Χρηστάκη, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τ.Α.

 

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Πέμπτη απόγευμα και Παρασκευή πρωί.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by