Περιστέρι: «Από την πρώτη μέρα δίπλα τους»
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-12-22 18:00:00
0 0

Την υλοποίηση της νέας πρωτοποριακής κοινωνικής δράσης «Από την πρώτη μέρα δίπλα τους» ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, στις 21 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Η συγκεκριμένη κοινωνική δράση απευθύνεται στο «θαύμα της ζωής». Kαι ποιο είναι το «θαύμα της ζωής»; Ασφαλώς η γέννηση ενός παιδιού.

 

Πρόκειται για μια καινοτόμα, στοχευμένη κοινωνική δράση, που θα παρέχει στις μανούλες, μονογονεϊκών και ακραίας φτώχιας οικογενειών, όλα όσα χρειάζονται για να φροντίσουν τα νεογέννητα παιδιά τους.

 

Παρέχονται ολοκαίνουριες κούνιες, καρότσια, όλη την προίκα του μωρού, γάλατα, πάνες, κουβερτούλες, μπανάκια, ρουχαλάκια, μπιμπερό, πιπίλες, αποστειρωτές, κρέμες κ.α.

 

Ο κ. Παχατουρίδης ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους των εταιρειών που στηρίζουν τη δράση, τους φορείς του Δήμου που την υλοποιούν και όλους όσους συμμετέχουν. Αναφερόμενος στους λόγους της δημιουργίας του προγράμματος, ο κ. Δήμαρχος τόνισε: «Η συγκεκριμένη κοινωνική δράση απευθύνεται στο «θαύμα της ζωής». Kαι ποιο είναι το "θαύμα της ζωής"; Ασφαλώς η γέννηση ενός παιδιού. Δεν μπορούμε να προσπεράσουμε τις μανούλες που αγωνίζονται μόνες τους και σε συνθήκες ακραίας φτώχειας μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Γι' αυτές δημιουργήσαμε τη δράση αυτή με μεγάλη έγνοια και πολύ αγάπη».

 

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Nestlé Ελλάς Αγγελική Παπαδοπούλου τόνισε πως: «Τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης έχουμε εντείνει στην Nestlé την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη με δωρεές τροφίμων. Είναι χαρά μας να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες όπως αυτή του Δήμου Περιστερίου, που προσφέρει ολοκληρωμένη και ουσιαστική υποστήριξη σε νέες μητέρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Γι' αυτό και αποφασίσαμε να συνεισφέρουμε με το γάλα των παιδιών για ένα χρόνο, στις περιπτώσεις που ο μητρικός θηλασμός, που είναι η ιδανικότερη τροφή για τα βρέφη, δεν είναι εφικτός».

 

Η Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΜΕΓΑ Α.Ε. Σοφία Τσάκα, επισήμανε ότι: «Αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του Δήμου Περιστερίου, γιατί πιστεύουμε πως όλα τα παιδιά αξίζουν ίσες ευκαιρίες στο ξεκίνημα της ζωής τους. Με συνέπεια θα υποστηρίξουμε τις νέες μητέρες που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια, προσφέροντας δωρεάν τις ελληνικές βρεφικές πάνες Babylino Sensitive για έναν ολόκληρο χρόνο. Οι νέες μητέρες θα παραλάβουν επιπλέον από εμάς ένα «κουτί φροντίδας»,  με είδη ρουχισμού και καθημερινής φροντίδας που χρειάζεται το νεογέννητο. Συγχαίρουμε τον Δήμαρχο κ. Παχατουρίδη για τη νέα αυτή πρωτοποριακή κοινωνική δράση».

 

Ο Εκπρόσωπος της Mother Baby Γιώργος Κεφαλάς, συνεχάρη τον κ. Παχατουρίδη για την πρωτοβουλία της στήριξης των οικογενειών που έχουν πραγματικά ανάγκη και κυρίως των βρεφών. Και τον διαβεβαίωσε πως η εταιρεία του, θα είναι αρωγός παρόμοιων δράσεων.

 

Στην κοινωνική δράση του Δήμου συμμετέχει και η Εταιρεία Βρεφικών Ειδών Chicco, παρέχοντας είδη για τις πρώτες ανάγκες του βρέφους. Γιατί όλα τα παιδιά αξίζουν και πρέπει να έχουν όλα τα απαραίτητα από τις πρώτες ημέρες της ζωής τους.

 

Στην παρουσίαση της δράσης παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αν. Θεοδωράκος, Μ. Τσιώτα, Π. Λύκος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) Ξ. Κορόγιαννη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μ. Αεράκη και Ειρ. Τσάκα, οι Διευθύντριες των Βρεφονηπιακών Σταθμών, στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

 

Πληροφορίες για τη νέα κοινωνική δράση "Από την πρώτη μέρα δίπλα τους" στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105701573 - Γρ.Αντ/ρχου Παιδείας & Κοιν. Μέριμνας Αν. Θεοδωράκου και  2105701568 - Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Περιστερίου.

 

 

κατάλογος1.jpg

 

 

κατάλογος2.jpg

 

 

3.jpg

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by