Περιστέρι: Διεξαγωγή άσκησης σεισμού από την Πολιτική Προστασία
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-12-05 13:00:00
0 0

Με απόλυτη επιτυχία, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Περιστερίου υλοποίησε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 άσκηση σεισμού και εκκένωσης του Δημαρχείου και Παιδικών Σταθμών, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και εφαρμογής μέτρων πρόληψης και αυτοπροστασίας των πολιτών.

 

Η άσκηση δεν ήταν επί χάρτου, αλλά με εικονικά συμβάντα, στην οποία πήραν μέρος μικρά παιδιά, παιδαγωγοί και εργαζόμενοι, κάτω από την καθοδήγηση και τη συμμετοχή έμπειρων στελεχών του Δήμου Περιστερίου, του ΟΑΣΠ και των εθελοντικών οργανώσεων.

 

peristeri_ask_seism_1.jpg

 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Επικεφαλής της Άσκησης Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στην άσκηση σεισμού, καθώς ήταν μια ευκαιρία να γνωρίζουν επακριβώς πώς πρέπει να συμπεριφερθούν σε περίπτωση σεισμού. Τα συμπεράσματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να παρθούν τα αποτελεσματικότερα μέτρα πρόληψης.

 

Η άσκηση ξεκίνησε από τον 4ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό στην περιοχή της Ανθούπολης και ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο με την εκκένωσή του και τον εικονικό απεγκλωβισμό ενός τραυματία από τις ομάδες διάσωσης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

 

peristeri_ask_seism_2.jpg

 

Συντονιστής ήταν ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Θωμάς Ρουμπάκος, ενώ συμμετείχαν η Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Πρόνοιας και Αθλητισμού Δήμου Περιστερίου (ΟΠΑΑΠ) Ξένη Κορόγιαννη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Παπαδόπουλος.

 

Συμμετείχαν επίσης ενεργά στελέχη της άμεσα εμπλεκόμενης υπηρεσίας πρόληψης σεισμού ΟΑΣΠ, οι κ.κ. Νατάσα Ιωακειμίδου και Ελένη Συμιάκου (στο σενάριο 1 της άσκησης εκκένωσης του παιδικού σταθμού), Χρύσα Γκουντρομίχου και Αθανάσιος Σιάγιας (στο σενάριο εκκένωσης του Δημαρχείου και απεγκλωβισμού) και Αναπληρωτής Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Αντιπεριφέρειας Δυτικού Τομέα Αναστάσιος Χακλάκης.

 

Ιδιαίτερη σημαντική ήταν η συμβολή των εκπροσώπων των Αστυνομικών Τμημάτων (Α' & Β') της Τροχαίας Περιστερίου και των εθελοντικών οργανώσεων: Εθελοντική Ομάδα Πολιτών Περιστερίου, ΚΙ.ΠΟ.ΔΑ., Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιστερίου και Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by