Περιστέρι: Δράση για τα οφέλη της ανακύκλωσης
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-10-06 08:15:00
0 0

Με πολύ χαρά και γέλιο μικροί και μεγάλοι έμαθαν για τα οφέλη της ανακύκλωσης καθώς και τους δημιουργικούς τρόπους επαναχρησιμοποίησης των φαινομενικά άχρηστων υλικών, κατά την διάρκεια της περιβαλλοντικής δράσης που πραγματοποίησε ο Δήμος Περιστερίου στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 στο Άλσος της πόλης.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, επισήμανε πως ο Δήμος αναζητά καινοτόμες δράσεις για τα θέματα της ανακύκλωσης, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες και κυρίως τα μικρά παιδιά.

Η ανακύκλωση τόνισε η κα Τσιώτα – Μάρκου, είναι ανάγκη για την δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τα παιδιά μας και είναι στο χέρι μας να τους το εξασφαλίσουμε.

Τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες που συμμετείχαν στη δράση, κατασκεύασαν χρηστικά αντικείμενα και ευφάνταστα παιχνίδια από διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως μπουκάλια, εφημερίδες, καπάκια, ρολά κλπ.

Δημιούργησαν πρωτότυπους κάδους ανακύκλωσης, γλυπτά και γλαστράκια στα οποία φύτεψαν και λουλούδια. Με συνθήματα όπως «Σκέψου πριν πετάξεις», «Δώσε ζωή στα απορρίμματα σου», «Ανακύκλωσε και εξασφάλισε το μέλλον των παιδιών σου».

Μελέτησαν τα έντομα «ανακυκλωτές» της φύσης που υπάρχουν στο άλσος Περιστερίου και έστειλαν τα μηνύματα και τις ιδέες τους στο ιδεόδεντρο του περιβάλλοντος. Ο ενθουσιασμός τους κορυφώθηκε όταν έφτιαξαν μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά με τη μουσική των οποίων συνόδευσαν το τραγούδι που τα ίδια σύνθεσαν για την ανακύκλωση και το Περιστέρι. Με το τραγούδι τους αυτό τα παιδιά έστειλαν το μήνυμα ότι η ευαισθητοποιημένη και ενημερωμένη νέα γενιά είναι ο εγγυητής του μέλλοντος μας.

 

 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by