Περιστέρι: Εκδήλωση για τη Βία κατά των Γυναικών
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-11-27 14:50:00
0 0

Ο Δήμος Περιστερίου φιλοξένησε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δομών Αυτοδιοίκησης Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών στις 27 Νοεμβρίου 2015, με θέμα «Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στο επίκεντρο της Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης κατά την έναρξη του συνεδρίου τόνισε πως «Η γυναίκα σήμερα έχει επωμισθεί με ρόλους και καθήκοντα δαιδαλώδη. Στα οποία επιδεικνύει έμπρακτα και καθημερινά επιδόσεις αξιόλογες και αξιέπαινες.

Αντί δε του τιμήματος της κοινωνικής αναγνώρισης, της διάκρισης και της επιβράβευσης της, που δικαιωματικά θα έπρεπε να εισπράττει, έρχεται δυστυχώς αντιμέτωπη με το σάρωτρο της βίας. Που στο πέρασμα του συνθλίβει και διαλύει.

Η σωματική, η ψυχική, η συναισθηματική, η ηθική, η λεκτική και κάθε άλλης μορφής βία, όπως και η προσβολή της γυναικείας προσωπικότητας και υπόστασης αποτελούν όνειδος για την εποχή μας».

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ & Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα, η Γενική Γραμματέας Δήμου Ζωγράφου  Άλκηστις Τελώνη, η Γενική Γραμματέας Ισότητας Φωτεινή Κούβελα κ.α.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία της Ειρήνης με την οποία ξεκίνησαν και οι εργασίες του συνεδρίου. Μια γυναίκα που έχει υποστεί ενδοοικογενειακή βία και παλεύει για να ενώσει την οικογένεια της. Γιατί το ίδιο το πολιτικό και νομικό πλαίσιο εξισώνει το θύμα με το θύτη.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by