Πρωτότυπες δράσεις ανακύκλωσης στο Περιστέρι (photos)
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-06-09 14:00:00
0 0

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι δράσεις και εκδηλώσεις "Δρω – Ανακυκλώνω – Ζω" του Δήμου Περιστερίου για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, έως και το τέλος του Ιουνίου, ώρες 17.00 - 20.00 στο Άλσος Περιστερίου - στάση Μετρό "Ανθούπολη".

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, εκατοντάδες μαθητές των σχολείων της πόλης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ανακαλύψουν τα μυστικά της ανακύκλωσης με διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργίες.

 

mera_perivallontos_alsos_1.jpg

 

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι πλέον πρότυπες και καινοτόμες τεχνολογίες του Δήμου Περιστερίου για την προστασία του περιβάλλοντος:

 

Α) ΚΙΝΗΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ (το πρώτο στην Ελλάδα)


Ένα πρότυπο Κέντρο Συλλογής Ανακυκλώσιμων υλικών. Μεταφέρεται με ειδικό όχημα σε πλατείες της πόλης (30 τουλάχιστον σημεία) και διαμορφώνεται άμεσα σε χώρο υποδοχής διαφόρων ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οι οποίοι είναι εμφανείς με εύκολη πρόσβαση για τους δημότες.

 

Β) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ "Ο ΠΕΡΙ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"


Το πρόγραμμα περιέχει: Ένα σύγχρονο σταθμό χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών (10 ρευμάτων) «Ο ΠΕΡΙ», ο οποίος θα  επισκέπτεται τα σχολεία). Το πρόγραμμα παρουσιάζεται με ευχάριστο & διαδραστικό τρόπο στους μικρούς μαθητές.

 

mera_perivallontos_alsos.jpg

 

Γ.  ΣΕΙΡΑ ΗΛΙΑΚΩΝ ΚΑΔΩΝ, ΜΕ ΣΥΜΠΙΕΣΤΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


Αμερικάνικοι κάδοι, τους οποίους ο Δήμος θα τοποθετήσει σε κοινόχρηστους χώρους και οι οποίοι περιέχουν συμπιεστή απορριμμάτων, που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια δηλαδή έχουν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση.

 

mera_perivallontos_alsos_2.jpg

 

Δ. ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΕΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ


Δωρεάν διανομή 2.000 τεμάχια Συλλεκτήρες Ανακυκλώσιμων οικιακών απορριμμάτων κατάλληλοι για χρήση σε εσωτερικούς χώρους (οικίες, αίθουσες σχολείων , δημόσια κτίρια, γραφεία) καθώς και σε εξωτερικούς χώρους (μπαλκόνια, βεράντες, κήπους).

 

mera_perivallontos_alsos_4.jpg

 

Ε.  ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ


Ο Δήμος Περιστερίου φέρνοντας το μέλλον κοντά,  θα παρουσιάσει την πρώτη  ολοκληρωμένη σειρά ηλεκτροκίνητων  αυτοκινήτων, που τίθενται στις υπηρεσίες του και είναι τα εξής:

  • 3 Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα φορτηγά
  • 3 Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα επιβατικά
  • 3 Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα κλειστού τύπου VAN
  • 3 Ηλεκτροκίνητα μηχανάκια

Όλα τα ανωτέρω είναι τα πλέον σύγχρονα ηλεκτροκίνητα μηδενικών ρύπων οχήματα και έτσι ο Δήμος θα αναδείξει  την πρόθεση του  να αναπτύξει αυτό το είδος οχημάτων και σε άλλου τύπου βαρέα οχήματα (π.χ. αυτοκίνητα δημοτικής συγκοινωνίας).

 

mera_perivallontos_alsos_3.jpg

 

ΣΤ. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ


Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, ο οποίος θα απεικονίζει τα βιοκλιματικά έργα της πόλης που έχουν βραβευτεί με περιβαλλοντικά βραβεία.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by