Θ. Κοτσαμπάς: «Γιατί η παιδεία είναι υπόθεση όλων μας»
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2011-10-06 14:00:00
0 0

Σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Πετρούπολης Θωμά Κοτσαμπά για τις ελλείψεις, την προχειρότητα και την αδιαφορία της Κυβέρνησης για τη μόρφωση των παιδιών. Η κατάσταση έχει γίνει εκρηκτική.

Κάθε σπίτι, κάθε νέος, κάθε συνταξιούχος, συνολικά η λαϊκή οικογένεια, αισθανόμαστε να μας βιάζουν καθημερινά με τα αλλεπάλληλα μέτρα της Κυβέρνησης με τη βοήθεια των κομμάτων του ευρωμονόδρομου Ε.Ε. – Τρόϊκας – Δ.Ν.Τ.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Ιδιαίτερα στην Παιδεία, οι ελλείψεις, η προχειρότητα, η αδιαφορία της Κυβέρνησης για τη μόρφωση των παιδιών μας δεν έχει προηγούμενο.

Πρόκειται καθαρά για μια ταξική πολιτική, που στόχο έχει την υποβάθμιση και στη συνέχεια την κατάργηση της Δημόσιας – αποκλειστικά – δωρεάν παιδείας. Θέλουν τα παιδιά μας αμόρφωτα, έτσι ώστε να περνά η αντιλαϊκή τους πολιτική πιο εύκολα.

Γι’ αυτό και η Κυβέρνηση φρόντισε: - Να ανοίξει τα σχολεία χωρίς βιβλία, δασκάλους και καθηγητές (ιδιαίτερα στις ειδικότητες). - Τα σχολεία να είναι λίγα, παλιά, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις για σύγχρονα, λειτουργικά, με μικρά τμήματα και όχι 27άρια και 28άρια όπως είναι σήμερα, ικανά να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις. Αντί γι’ αυτό κλείνουν σχολεία.

Δεν προχωράνε στην ολοκλήρωση των εργασιών στο 3ο – 6ο Δημοτικό καθώς και στα 9ο και 11ο Δημοτικά που ιδρύθηκαν. Τέλος, είναι υποχρέωση του ΟΣΚ να κατασκευάσει το 18ο Νηπιαγωγείο.

Η κατάσταση στους εκπαιδευτικούς με απολύσεις, με ωρομίσθιους, με μειώσεις των μισθών τους που φτάνει μέχρι και το 40%, η απαξίωση του εκπαιδευτικού τους έργου, κάνει την κατάσταση στα σχολεία ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ. Η οργή μας πρέπει να κατευθυνθεί σωστά και στοχοποιημένα.

Στην Κυβέρνηση και την Τρόϊκα. Σε όλους όσους βάζουν πλάτη για να υλοποιείται αυτή η αντιλαϊκή πολιτική. Δεν περιμένουμε άλλο. Τα ψέματα τελειώσανε. Δεν ονειρευόμαστε έναν τέτοιο κόσμο για τα παιδιά μας. Δε μπορούν να ρίχνουν τα βάρη στους Δήμους και στις λαϊκές οικογένειες σήμερα, ζητώντας να βγάλουμε βιβλία, αύριο ποιος ξέρει τι άλλο θα ζητήσουν.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ούτε έχουμε χρήματα για τέτοιου είδους δραστηριότητες ούτε θέλουμε να πληρώσουμε και να υποκαταστήσουμε το Υπ. Παιδείας και το κράτος. Επειδή όμως η παραφιλολογία συνεχίζεται από συγκεκριμένες πηγές για τις καταλήψεις που υπάρχουν στο Δήμο μας, θέλουμε υπεύθυνα να ενημερώσουμε τα εξής: - Ο Δήμος μας δεν πρόκειται ν’ ανοίξει κερκόπορτες καλύπτοντας αδυναμίες της Κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας.

Σήμερα είναι τα βιβλία, αύριο θα είναι οι καθηγητές και μεθαύριο συνολικά ολόκληρη η λειτουργία του σχολείου, καταργώντας στην πράξη την ενιαία – δημόσια - αποκλειστικά δωρεάν - παιδεία.

- Ο Δήμος ούτε κλείνει – όπως κάποιοι μας καλούσαν παίρνοντας το ρόλο του εισαγγελέα και της αστυνομίας - ούτε ανοίγει σχολεία. Συμπαραστέκεται στον αγώνα των μαθητών για τα δίκαια αιτήματά τους, όπως αυτά εκφράστηκαν στη συνάντηση που υπήρχε με εκπροσώπους όλων των σχολείων.

- Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να ποινικοποιηθεί ο αγώνας τους - και είμαστε αντίθετοι σε αυτό – αλλά αντίθετα, πρέπει να στηριχθεί, για αυτά που τους αξίζουν τόσο απ’ τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς σ’ ένα ενιαίο μέτωπο.

- Τέλος πιστεύουμε ότι η καλή συνεργασία όλων των φορέων της εκπαίδευσης (μαθητές – γονείς – καθηγητές) και όχι μόνο, είναι προϋπόθεση να λυθούν προβλήματα και ο αγώνας να έχει συνέχεια, στηριζόμενοι και σε συνεργασία με όλους τους φορείς.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by