Δήμος Πετρούπολης: Η συγκυβέρνηση θα γονατίσει τους Δήμους
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-08-20 09:35:00
0 0

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος λόγω των τελευταίων εξελίξεων:

 

Οφείλουμε να ενημερώσουμε το λαό της πόλης, για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας. Είναι γεγονός ότι οι Δήμοι, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις των  πολιτικών της Ε.Ε και των εκάστοτε κυβερνήσεων, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα του λαού της πόλης, που σήμερα 5 χρόνια μετά την κρίση εξακολουθεί να πλήττεται.

 

Πώς έχουν εξελιχθεί τα οικονομικά του Δήμου τα τελευταία 4 χρόνια:


  • τα έσοδα από τους ΚΑΠ (η κρατική χρηματοδότηση που προορίζεται για τις λειτουργικές δαπάνες) έχουν μειωθεί κατά 65%,
  • αντίστοιχα τα έσοδα από τη ΣΑΤΑ (η χρηματοδότηση που προορίζεται για τα έργα) έχουν μειωθεί κατά 60%.
  • Ταυτόχρονα, από τον Γενάρη του 2015 δεν αποδίδονται στο Δήμο οφειλόμενα ποσά από παρακρατήσεις παρελθόντων ετών, που ανέρχονται στις 70.000 € το μήνα.
  • Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν επιτρέπει καμία ανάσα στην οικονομική διαχείριση του Δήμου. Σήμερα, η ίδια υλοποιεί μνημονιακό νόμο (όπως έλεγε ως αντιπολίτευση) του 2013, που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και που για πρώτη φορά οι Δήμοι καλούνται να πληρώσουν φόρο εισοδήματος. Με την υλοποίηση αυτού του νόμου η συγκυβέρνηση έρχεται εν γνώση και επιλογή της να γονατίσει τους Δήμους, αφού το ποσό αυτό για τον Δήμο μας ανέρχεται στις 230.000 € ετησίως!
  • Τέλος, μία σειρά φόροι, που οι ίδιες οι κυβερνήσεις έχουν ψηφίσει, όπως μέρος του ΦΠΑ δεν αποδίδονται στους Δήμους.

 

Σε όλα τα παραπάνω, αρκεί να σημειωθεί ότι η απόδοση των ΚΑΠ έχει αρχίσει να καθυστερεί σημαντικά. Μάλιστα για τον μήνα Ιούλη το προσωπικό πληρώθηκε από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου (αυτά που ως Δημοτική Αρχή αρνηθήκαμε να δώσουμε στην Κυβέρνηση, όταν τα απαιτούσε από τους ΟΤΑ, για να αποπληρώσει το χρέος στους δανειστές), αφού η δόση από την κρατική επιχορήγηση για τον μήνα Ιούλη αποδόθηκε αρκετά καθυστερημένα.

 

Συνολικά, η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, καθώς και όλα τα οφειλόμενα από την κυβέρνηση, δημιουργούν τεράστια οικονομικά ελλείμματα, ενώ τα τεράστια οφειλόμενα ποσά θα μπορούσαν να διατεθούν για να καλυφθούν μία σειρά από ανάγκες του Δήμου και κατ΄ επέκταση του λαού της πόλης!

 

Ταυτόχρονα, το πρόβλημα στο προσωπικό είναι ιδιαίτερα οξυμένο. Τα τελευταία 4 χρόνια, με τις λήξεις συμβάσεων και τις συνταξιοδοτήσεις προσωπικού, η μείωση στους εργαζόμενους είναι μεγάλη. Ιδιαίτερα, έχει πληγεί η Υπηρεσία Καθαριότητας, και του Πρασίνου, όπου το προσωπικό έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ όποιες ελλείψεις καλύπτουν οι εργαζόμενοι με 8μηνες ή 5μηνες συμβάσεις, δε μπορούν οριστικά να λύσουν το πρόβλημα. Η κατάσταση επιφορτίζεται με την απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέχρι τουλάχιστον το 2016.

 

Την ήδη εκρηκτική κατάσταση έρχονται να επιβαρύνουν οι τελευταίες εξελίξεις. Λόγω της ρευστής κατάστασης, αλλά και των κλειστών τραπεζών, τα έργα έχουν σταματήσει να υλοποιούνται, αφού οι εργολάβοι δεν μπορούν χωρίς μετρητά να προμηθευτούν υλικά.

 

  • Δύο από τα χρηματοδοτούμενα έργα, το “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ” και το έργο για τα 3ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία έχουν προς το παρόν σταματήσει,
  • όπως επίσης και μία σειρά έργα που αφορούν στη διαμόρφωση αλλά και στις συντηρήσεις δημοτικών και αθλητικών χώρων, παιδικών χαρών, πεζοδρομίων και ραμπών ΑΜΕΑ, καθώς και η βελτίωση της κατάστασης του Άλσους Αγ. Δημητρίου.

 

Ο στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι ένας. Μέσα από αυτήν κατάσταση μία σειρά υπηρεσίες των Δήμων, οι οποίες μέρα με τη μέρα παρακμάζουν, να δοθούν σαν ώριμο φρούτο στους ιδιώτες και βέβαια ο λαός να κληθεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη (σε αυτήν που του έχουν αδειάσει οι πολιτικές των κυβερνήσεων), προκειμένου να πληρώνουν πανάκριβα όλες τις δομές και τις υπηρεσίες που παρέχουν οι Δήμοι.                                                                                                                               Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε τονίσει εξαρχής ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από  το χέρι, προκειμένου να δώσουμε μία ανάσα στην ασφυκτική καθημερινότητα των λαϊκών οικογενειών, που τους έχει δημιουργήσει η αντιλαϊκή πολιτική όλων των τελευταίων κυβερνήσεων. Γι΄ αυτό και παρά τις όποιες μειώσεις έχουμε υποστεί ως Δήμος, διατηρούμε στα ήδη χαμηλά επίπεδα τα δημοτικά τέλη, έχουμε συμβολικές συνδρομές για τις δράσεις Αθλητισμού και Πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα από κοινού με τις Υπηρεσίες του Δήμου, λόγω των τελευταίων εξελίξεων έχουμε καταβάλλει κάθε προσπάθεια και έχουμε εξασφαλίσει για αυτό το διάστημα την εύρυθμη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, όλες τις δομές της Κοινωνικής Υπηρεσίας, όπως επίσης και την Υπηρεσία Καθαριότητας.

 

Όλα τα παραπάνω, οφείλουμε να τα γνωστοποιήσουμε ακριβώς γιατί η κατάσταση αυτή έχει άμεση ανταπόκριση στις παροχές του Δήμου προς το λαό της πόλης. Ως Δημοτική Αρχή,  όμως, με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου και με όλα τα μέτρα που δε θα αφήσουν πέτρα πάνω στην πέτρα, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

 

Το προηγούμενο διάστημα, αιτηθήκαμε από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών τόσο την έκτακτη χρηματοδότηση και την απόδοση όλων των χρεών, όσο και την πρόσληψη μόνιμου και σταθερού προσωπικού. Τα αιτήματά μας, βέβαια, δεν είχαν καμία ανταπόκριση. Δεν αρκεί αυτό! Χρειάζεται ο πετρουπουλιώτικος λαός να συμπαρασταθεί με τον αγώνα του σε αυτή μας την προσπάθεια και τώρα να βάλει φρένο στην υλοποίηση της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, διεκδικώντας να μην κλείσει καμία δομή του Δήμου. Να αποδοθούν όλα τα χρωστούμενα - παρακρατηθέντα στους ΟΤΑ και γενικότερα να παρθούν όλα τα μέτρα από την κυβέρνηση, προκειμένου οι Δήμοι να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις λειτουργίες τους για να μπορούν να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by