Επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Πετρούπολης
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-06-09 14:00:00
0 0

Υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρούπολης το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής για τα έτη 2016-2019.

Τα Επιχειρησιακά Προγράμματα, με βάση την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, αφορούν στο μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό των Δήμων. Η Διοίκηση τόνισε από τη μεριά της ότι με βάση την συνολική οικονομική κατάσταση, τα μνημόνια που έχουν ψηφιστεί και τα μέτρα που αυτά συνεπάγονται, όπως επίσης και η κατάσταση που διέπει τους Δήμους σήμερα, καθιστούν δύσκολη την συνεπή υλοποίηση οποιουδήποτε προγραμματισμού.

Η Διοίκηση κατήγγειλε ότι πριν ένα χρόνο η κυβέρνηση “άρπαζε” τα αποθεματικά από τους Δήμους, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δανειστών, έχει περικόψει κατά 65% τη χρηματοδότηση στους Δήμους και ταυτόχρονα απαιτεί από αυτούς να κάνουν προγραμματισμό αναπτυξιακού σχεδιασμού σε βάθος τριετίας!!!

Όσον αφορά την ουσία του Επιχειρησιακού Προγράμματος η Δημοτική Αρχή ανέφερε πως η κατευθυντήρια πολιτική επιλογή του Δήμου Πετρούπολης αφορά στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών της πόλης, μέσα από τις παροχές που προσφέρουν οι Υπηρεσίες του Δήμου.

Τα έργα που ιεραρχεί η Διοίκηση μέχρι το 2019 αφορούν στη διαρκή βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων του Δήμου, στην υποστήριξη της παιδείας και των υποδομών των σχολικών μονάδων και στην κοινωνική μέριμνα και φροντίδα προς τους δημότες, με ιδιαίτερη βαρύτητα στις ευπαθείς ομάδες, που θα συνδέεται με την αλληλεγγύη συνολικά του λαού της πόλης και αναφέρονται αναλυτικά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Τέλος, όπως σημειώθηκε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής: “Ως Διοίκηση, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μέσα στο ασφυκτικό κεντρικό νομοθετικό πλαίσιο, τα βασικά ζητήματα που ταλαιπωρούν τα λαϊκά σπίτια, την ανεργία, τις απολύσεις, την κακοπληρωμένη εργασία, στα πλαίσια αυτού του συστήματος, δεν μπορούμε να τα λύσουμε. Μέσα από τη διαχείριση που κάνουμε, προσπαθούμε για την όποια αναπροσαρμογή, προκειμένου η λαϊκή οικογένεια στην Πετρούπολη, σε μικρό ή σε πιο μεγάλο βαθμό, να ανακουφιστεί από τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, όμως, η χώρα θα βρίσκεται σε καθεστώς μόνιμης επιτήρησης και αντιλαϊκών μνημονίων διάρκειας.

Για εμάς είναι καθαρό, και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε καθαρό και στον λαό της πόλης, ότι τα λαϊκά στρώματα θα πληρώνουν κάθε φορά και την καπιταλιστική κρίση και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Μέσα στην Ε.Ε., με τα μονοπώλια να κυριαρχούν, δεν υπάρχει διέξοδος για το λαό, παρά μόνο στην επιλογή της αποδέσμευσης, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και την εξουσία στα χέρια του ίδιου του λαού, για να μπορεί να επιβάλλει τη δική του λαϊκή οικονομία”.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by