Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πετρούπολης για τη νέα Δημοτική Αρχή
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-07-16 10:00:00
0 0

Σε ανακοίνωση της, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή Πετρούπολης καταγγέλλει πως η νέα Δημοτική Αρχή θα εφαρμόσει "χαράτσι" στις αθλητικές και πολιτιστικές δομές.

 

Αναλυτικά:

 

Πριν καλά καλά η επερχόμενη Δημοτική Αρχή ορκιστεί και αναλάβει τα νέα της καθήκοντα, η κα Παχίδου Χρυσάνθη, η οποία θα οριστεί νέα Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες συνάντηση με τα αθλητικά σωματεία του Δημοτικού Κολυμβητήριου της πόλης μας.

 

Για την συνάντηση μάλιστα αυτή έχει βγάλει και ανακοίνωση στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο facebook, ως Δημοτική Σύμβουλος. Τα όσα γράφονται εκεί, αλλά και τα όσα είπε προφορικά με τους προέδρους των σωματείων είναι χαρακτηριστικά για να καταλάβει κάποιος την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα Δημοτική Αρχή.

 

Από τις πρώτες κιόλας γραμμές διαφαίνεται ότι όλη η φιλοσοφία της επερχόμενης διοίκησης  για την λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι η πλήρης ανταποδοτικότητα. Εναρμονίζεται δηλαδή πλήρως με την λογική ότι μόνο όποιος μπορεί να πληρώνει θα μπορεί να χρησιμοποιεί και τις αθλητικές και πολιτιστικές δομές. Δεν εξηγείται αλλιώς το “χαράτσι” που ανακοίνωσε στους συλλόγους, το οποίο λογίζεται στα 5 ευρώ για κάθε παιδί από το μητρώο αθλούμενων, θεωρώντας ότι τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας λειτουργούν ως ΠΑΕ, ΚΑΕ με προϋπολογισμούς εκατομμυρίων.

 

Αναφέρει, επίσης, χαρακτηριστικά ότι το κολυμβητήριο “βρίσκεται σε δυσμενή θέση και ελοχεύει ο κίνδυνος της χρεωκοπίας….”. Διαβάζοντας αυτή την κινδυνολογία, τρομάζουμε και μόνο στη σκέψη τι θα υλοποιήσουν σε όλες τις δομές πολιτισμού/αθλητισμού και όχι μόνο (Παιδικοί Σταθμοί, δημοτικά τέλη), μιας και όχι απλά έχουν δώσει δείγματα γραφής (να θυμίσουμε ότι ο κ. Βλάχος στην προηγούμενη θητεία του είχε τροφεία, υψηλές συνδρομές και βέβαια στην οκταετία αύξησε τέσσερις φορές τα δημοτικά τέλη), αλλά και μέσα από το συγκεκριμένο “φέσι” φαίνεται ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός για την ΑΔΕΚ δεν είναι δικαίωμα για όλους, αλλά είναι εμπόρευμα και πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργεί ανταποδοτικά.

 

Γιατί, η ανακοίνωση αυτή δεν περιορίζεται μόνο στους συλλόγους, αλλά όπως γράφει χαρακτηριστικά η κα Παχίδου, “τα δίδακτρα χρειάζονται αναπροσαρμογή, όπως και οι συνδρομές” και μάλιστα τολμάει να χαρακτηρίσει “φιλοσοφία λαϊκισμού” το γεγονός ότι παρέχουμε δωρεάν στα σωματεία, στα ΑΜΕΑ, στα ΚΑΠΗ τις δομές του Δήμου.

 

Λυπούμαστε, τουλάχιστον, όταν άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική, χαρακτηρίζουν ως “λαϊκισμό” την δωρεάν συμμετοχή στις αθλητικές/πολιτιστικές δράσεις ανθρώπων τρίτης ηλικίας ή ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

 

Είναι “λαϊκισμός” το ότι ο κόσμος πρέπει να αθλείται δωρεάν ή με χαμηλό αντίτιμο;

 

Είναι “λαϊκισμός” το γεγονός ότι το κολυμβητήριο της Πετρούπολης στα χρόνια της κρίσης, όχι απλά δεν έκλεισε και δεν μείωσε την ποιότητα των παροχών του, όπως έκαναν μια σειρά από κολυμβητήρια πανελλαδικά, αλλά έχει κρατήσει πολύ υψηλό το επίπεδο λειτουργίας του;

 

Δεν έχετε ήδη ενημερωθεί ότι για την συντήρηση και ανακατασκευή του, είμαστε σε διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” για χρηματοδότηση ύψους περίπου 600.000 ευρώ, για να γίνουν ανακατασκευές στις αντλίες του, ενεργειακή αναβάθμιση και λοιπές εργασίες συντήρησης;

 

Και όσον αφορά το ισοζύγιο εσόδων-εξόδων το οποίο επικαλείται στο κείμενό της η κα Παχίδου, ας ρωτήσει καλύτερα τον κ. Βλάχο επί θητείας του πόσα χρήματα στοίχιζε στον Δήμο η συντήρηση του κολυμβητηρίου και πόσο περισσότερο “έμπαινε μέσα” οικονομικά τότε το Δημοτικό Κολυμβητήριο;

 

Στην ενημέρωση που έκανε στους συλλόγους είπε ότι για να μην “αισθάνονται αδικημένοι”, θα προχωρήσει στην εφαρμογή καταβολής αντιτίμου και στους υπόλοιπους συλλόγους που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου!!!

 

Θα εφαρμόσουν δηλαδή πλήρως τα καλέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων στα χρόνια της κρίσης, ότι για τις δράσεις αυτές πρέπει να επιβάλλεται  εξ ολοκλήρου αντίτιμο από πλευράς των ωφελούμενων.

 

Εμείς αποδείξαμε 9 χρόνια τώρα ότι υπάρχει και διαφορετικός τρόπος, ο δρόμος του αγώνα και των διεκδικήσεων και της αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής! Τρανό παράδειγμα είναι το ίδιο το αποτέλεσμα, ότι δηλαδή 5500 κόσμος αθλείται και δραστηριοποιείται στις δομές μας, φαινόμενο μοναδικό για έναν Δήμο, ειδικά σε περιόδους κρίσης.

 

Καλούμε τον λαό της Πετρούπολης να καταδικάσει την πολιτική τους και την αλαζονεία που, μιας και προκαταβάλουν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς να έχουν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά τους και με δεδομένο ότι δεν έχουν κιόλας την πλειοψηφία.

 

Καλούμε, επίσης, τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων, τους γονείς των αθλούμενων, τους αθλούμενους, τους προπονητές και όλο τον λαό να εναντιωθούν σε κάθε σχέδιο/σκέψη για επιβολή αντιτίμου και για οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση στις υπηρεσίες που πρέπει να είναι δημόσιες και δωρεάν για το λαό!

 

Καταδικάζουμε την πολιτική της περαιτέρω φοροείσπραξης, προκειμένου να λειτουργούν οι Δήμοι! Αρκετά δεν έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός με άμεσους και έμμεσους φόρους; Για εμάς, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια! Είναι δικαιώματα όλων και κοινωνικά αγαθά και ως εκ τούτου πρέπει να παρέχονται δωρεάν και να είναι προσβάσιμα σε όλους και όχι μόνο σε όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν!

 

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα μας βρουν απέναντί τους σε κάθε τέτοια σκέψη και προσπάθεια!

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by