Μελέτη αποκατάστασης της κατολίσθησης του πρώην λατομείου «Γρηγορίου» στο Δήμο Πετρούπολης
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-07-15 17:10:00
0 0

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο τη σύνταξη της μελέτης με τίτλο «Μελέτη Αποκατάστασης Πρανών στο Πρώην Λατομείο "Γρηγορίου"».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 22.762,53 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ενώ τη χρηματοδότηση αναλαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στη σύνταξη δύο επιμέρους μελετών -Γεωλογικής και Γεωτεχνικής-, προκειμένου να αποκατασταθεί η κατολίσθηση, μήκους 25 περίπου μέτρων, που έχει συντελεσθεί στην υφιστάμενη οδό πρόσβασης σε αθλητικές εγκαταστάσεις στο βόρειο τμήμα του πρώην λατομείου «Γρηγορίου» στο Δήμο Πετρούπολης, μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

Στόχος της μελέτης είναι να μειώσει τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών μετά την εκδήλωσή τους, ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος ασφαλής για τη χρήση που προορίζεται, και συγκεκριμένα η αποφυγή του κινδύνου από τις καταπτώσεις ασταθώς συγκρατούμενων λίθων που μπορούν να προκαλέσουν κατάρρευση του υπάρχοντος οδοστρώματος, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

Επισημαίνεται ότι η Γεωλογική και η Γεωτεχνική μελέτη θα είναι σε επίπεδο οριστικής μελέτης, θα περιλαμβάνουν λεπτομερείς τεχνικές εκθέσεις, τα απαιτούμενα σχέδια και θα καθορίζουν τη μεθοδολογία κατασκευής του έργου αποκατάστασης.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι δύο επιμέρους μελέτες θα ανατεθούν από το Δήμο Πετρούπολης.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by