Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης σε Αγίους Αναργύρους-Καματερό και Πετρούπο
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2020-05-27 09:10:00
0 0

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προχώρησε χθες στην παράδοση ειδικών κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών, στους Δημάρχους Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σ. Τσίρμπα και Πετρούπολης Σ. Βλάχο.

 

Συγκεκριμένα στο Δήμο Αγίων Αναργύρων -Καματερού θα παραδοθούν συνολικά 200 κάδοι ανακύκλωσης και στον Δήμο Πετρούπολης  270 κάδοι.  Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πάρκου Ανακύκλωσης το οποίο λειτουργεί δίπλα από το Δημαρχείο Αγ. Αναργύρων Καματερού.

 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας και των Δήμων οι εσωτερικοί κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημοτικά και δημόσια κτίρια των περιοχών καθώς και στα σχολεία.

 

Ο Γ. Πατούλης κατά την παράδοση του υλικού επισήμανε ότι βασικός στόχος της Περιφέρειας είναι να επιτευχθεί μία νέα αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική και τόνισε ότι μέσα από τη συστηματική συνεργασία με τους 66 δήμους της Αττικής μπορεί να γίνει η ανακύκλωση καθημερινή πράξη ευθύνης.

 

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε: «Η στενή και συστηματική συνεργασία με τους Δημάρχους της Αττικής στα θέματα ανακύκλωσης συμβάλει στο στόχο μας για τη δημιουργία ισχυρών βάσεων αλλαγής φιλοσοφίας και ενδυνάμωσης του κινήματος της ανακύκλωσης».

 

Τόσο ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σ. Τσίρμπας, όσο και ο δήμαρχος  Πετρούπολης Σ. Βλάχος είναι δύο συνάδελφοι με γνώση και οι παρεμβάσεις στους στα θέματα ανακύκλωσης έχουν ήδη απτά αποτελέσματα. Είμαι αισιόδοξος ότι πράγματι το 2020, παρά τις δυσκολίες και όσα αντιμετωπίσαμε θα είναι η χρονιά της ανακύκλωσης για την Αττική μας. Σκοπός μας είναι   να μπορέσουμε μέσα από την ανακύκλωση να βοηθήσουμε το περιβάλλον και κατ’ επέκταση να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών μας. Το κεντρικό μήνυμα της δράσης μας είναι να μάθουμε για το πώς δε θα θάβουμε τα σκουπίδια μας. Η Αττική μπορεί και πρέπει να γίνει Περιφέρεια πρότυπο μέσα από την σωστή διαχείριση και την ανακύκλωση».

 

Με την σειρά τους, ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων -Καματερού Σ. Τσίρμπας, όσο και ο Δήμαρχος  Πετρούπολης Σ. Βλάχος ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για το υλικό που παρέλαβαν και σημείωσαν ότι η ανακύκλωση είναι ψηλά στις προτεραιότητες τους.  Μάλιστα εξέφρασαν την ικανοποίηση τους που ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης πιστός στις δεσμεύσεις του συμβάλει με πράξεις για να περάσουμε σε μια νέα εποχή στα θέματα  ανακύκλωσης. Στο πλαίσιο αυτό καλούν όλους τους δημότες τους να συμβάλλουν, στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει. Στο πλαίσιο των δράσεων ανακύκλωσης πρότειναν στον Περιφερειάρχη να καθιερωθεί οι δήμοι που διακρίνονται και επιτυγχάνουν υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης να επιβραβεύονται.

 

Στην παράδοση των κάδων παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πετρούπολης Φ. Χριστόπουλος, η Αντιδήμαρχος Διοικητικού Κ. Σταματοπούλου και ο Γ.Γ. του δήμου Πετρούπολης Χ. Πάλλης.

 

 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by