Πετρούπολη: «Διεκδικούμε το μετρό στην πόλη μας»
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-06 18:00:00
0 0

«ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ» εξέλιξη που βρίσκει σύμφωνο το δήμαρχο Πετρούπολης κο Κοτσαμπά όπως διαβάσαμε στον τοπικό τύπο (εφημερίδα Η ΗΧΩ ).

Ο συνδυασμός μας επισκέφθηκε τον πρόεδρο της ΄΄Αττικό Μετρό΄΄  κ.Τσίτουρα και διαπιστώσαμε ότι απλά η Πετρούπολη δεν υπάρχει στο χάρτη της επέκτασης του μετρό.

Αντίθετα στο Ίλιον έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων 3 νέοι σταθμοί που θα λειτουργήσουν στη διασταύρωση Θηβών με Α. Παπανδρέου, ο επόμενος Θηβών και Ελαιών ( σε απόσταση δηλ. 1χλμ.) και ο τελευταίος στην Αγ. Νικολάου (Παραμυθιάς και Ζίτσης).

Το ότι θα είμαστε η μοναδική πόλη από τα δυτικά προάστια χωρίς μετρό δεν φαίνεται να ανησυχεί κανένα εκεί στο δημαρχείο.

Η ιστορία δεν είναι καινούρια, είναι παλιά και η πολιτική και των προηγούμενων δημάρχων της Πετρούπολης να απαξιώνουν την γραμμή μετρό στην πόλη μας είναι γνωστή. Ο λόγος δεν μας είναι γνωστός και η γνώμη των κατοίκων απλά αγνοείται. Σαφέστατα δεν είναι δυνατόν μία πόλη των 60.000 ανθρώπων  να μην υπάρχει στο χάρτη του μετρό, τη στιγμή που οι γειτονικοί μας δήμοι (Περιστέρι και Ιλιον) θα εξυπηρετούνται με 3 σταθμούς ο καθένας.

Λοιπόν αφού ο υπεύθυνος είπε στον Κοτσαμπά ότι η Πετρούπολη μένει  έξω από το σχεδιασμό, ο δήμαρχος το δέχτηκε, καταχάρηκε κιόλας κι έσπευσε να δώσει και συνέντευξη στον τοπικό τύπο γι αυτή του την επιτυχία. ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΔΗΜΑΡΧΕ; Κατά τον ίδιο τρόπο και χωρίς καμία αντίρρηση το είχε αποδεχθεί  κι ο κ. Βλάχος. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ.

Εμείς πάντως, ως συνδυασμός ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το μετρό να έρθει στην πόλη και θα το ζητήσουμε επιτακτικά φτάνοντας μέχρι τον υπουργό κ. Χατζηδάκη.


Στη συνάντηση μας με τον πρόεδρο και τον διευθυντή μελετών προτείναμε συγκεκριμένες λύσεις. Ζητήσαμε να γίνει συμπληρωματική γραμμή, η οποία θα διασχίζει την Πετρούπολη με το ήδη προγραμματισμένο σταθμό Παπανδρέου και Θηβών κατά μήκος της Ανατ. Ρωμυλίας ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω  η 25ης Μαρτίου, η οποία έχει καταστήματα που λόγω κρίσεως έχουν τα προβλήματά τους και δεν κρίνεται σκόπιμο να προστεθεί άλλη μια ταλαιπωρία με έργα.         Δεύτερη λύση είναι μετά την Ελαιών και πριν το Καματερό να γίνει στάση στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου.

Και οι δύο λύσεις είναι εφικτές και τεχνικά υλοποιήσιμες.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

ΘΑΝ. ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ
ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by