Πετρούπολη: Aνακοίνωση της Δημοτικής Αρχής με θέμα το προσφυγικό
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-04-08 10:00:00
0 0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Πετρούπολης με την οποία αναλύει το πρόβλημα του προσφυγικού και καλεί τους εργαζόμενους να δράσουν και να ενεργοποιηθούν πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Αναλυτικά:

 

Από την πρώτη στιγμή που οξύνθηκε το πρόβλημα με τα καραβάνια των δυστυχισμένων προσφύγων και μεταναστών που έφταναν κατά κύματα στη χώρα μας, ο Δήμος Πετρούπολης τοποθετήθηκε καθαρά και δημόσια. Το ίδιο κάνουμε και τώρα απευθυνόμενοι σε εσάς με εμπιστοσύνη. Το προσφυγικό πρόβλημα δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Η αιτία του είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που διεξάγεται στη Συρία και σε υπόλοιπες χώρες της Μέσης Ανατολής. Πόλεμο που τον διεξάγουν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, όπως και άλλες καπιταλιστικές χώρες που η κάθε μία για τα συμφέροντά της παίρνει μέρος στα εγκλήματα, στους βομβαρδισμούς, στις καταστροφές.

 

Θεωρούμε πως σε όλη αυτή την κατάσταση έχει μεγάλες ευθύνες και η ελληνική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αποδέχεται τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που αποτελούν την κύρια αιτία για το δράμα που βλέπουμε καθημερινά. Επιπλέον, πρόκειται για μεγάλη υποκρισία να λέει η κυβέρνηση ότι αιφνιδιάστηκε από το μεγάλο αριθμό προσφύγων, τη στιγμή που όλα τα στοιχεία έδειχναν που θα πάει η κατάσταση.

 

Την ίδια στιγμή, η συγκυβέρνηση και η ΕΕ αξιοποιούν τη δραματική κατάσταση για να προωθήσουν τη συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟϊκού στόλου, στον οποίο συμμετέχουν και 11 ελληνικά πολεμικά πλοία.

 

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την εμπλοκή της στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και στην παρουσία της νατοϊκής αρμάδας στο Αιγαίο, που είναι προάγγελος επικίνδυνων εξελίξεων για το λαό και για τους πρόσφυγες.

 

Για εμάς η λύση στο Προσφυγικό ζήτημα δεν βρίσκεται στην υλοποίηση των αποφάσεων και κατευθύνσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά στην ακριβώς αντίπερα όχθη. Βρίσκεται στην πάλη όλων των λαών, και του ελληνικού, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς. Σε αυτή την πάλη καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τη δράση και τη συμμετοχή τους.

 

Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος φταίει για τη φτώχεια, την ανεργία, τους εξαθλιωμένους μισθούς και συντάξεις, τις υποβαθμισμένες, έως ανύπαρκτες, υποδομές στην υγεία και την πρόνοια. Ποιος φταίει για τη συνολική υποβάθμιση όλης της Δυτικής Αθήνας, για τις χαμένες ζωές με την πρώτη βροχή, για την εγκατάλειψη και των τελευταίων πνευμόνων πρασίνου. Γνωρίζουμε δηλαδή πολύ καλά ότι το κεφάλαιο, οι εκάστοτε κυβερνήσεις φταίνε για την αντιλαϊκή πολιτική που έχει καταδικάσει μεγάλο τμήμα των κατοίκων και στην Πετρούπολη στο να μη τα βγάζουν πέρα, να είναι με το πορτοφόλι αδειανό, να μετράμε από που θα κόψουμε κάθε φορά, για να μπορέσουμε στοιχειωδώς να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες τις δικές μας, των παιδιών και των εγγονιών μας.

 

Ο απλός λαός της περιοχής μας γνωρίζει πολύ καλά πως δεν έχει για αντίπαλους ταλαιπωρημένους και κυνηγημένους ανθρώπους από τους πολέμους και τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των υπόλοιπων φονιάδων των λαών.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στην ΠΛΑΤΕΙΑ “ΗΡΩ”, στις 19:00

όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία του δήμου μας, για να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους Πρόσφυγες, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Θα μιλήσει ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by