Πετρούπολη: Απόφαση για Πάγωμα – Αναστολή των Κατασχετηρίων εις χείρας τρίτων
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-11-16 10:00:00
0 0

Απόφαση του Δήμου Πετρούπολης για Πάγωμα – Αναστολή των Κατασχετηρίων εις χείρας τρίτων:

 

Σε συνέχεια του ψηφίσματος κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Πετρούπολης στις 20/10/2016, η Δημοτική Αρχή κατέθεσε εκ νέου σε συνεδρίαση πρόταση για το πάγωμα – αναστολή των κατασχετηρίων στα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης.

 

Στην εισήγησή της η Δημοτική Αρχή τόνισε τις πολιτικές ευθύνες της  συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί ξεσπιτώνοντας εκατοντάδες οικογένειες αλλά και για το γεγονός ότι εντάσσει και τους Δήμους στον αντιδραστικό φοροεισπρακτικό μηχανισμός της.

 

Ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, επεσήμανε πως έχει δοθεί εντολή στην Οικονομική και Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου από τον Φλεβάρη του 2016, να μην προβούν σε καμία ενέργεια λήψης αναγκαστικών μέτρων στα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης.

 

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν να μην προχωρήσει ο Δήμος Πετρούπολης σε καμία κατάσχεση, που αφορά τις λαϊκές οικογένειες της πόλης, όπως επίσης να κοινοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών απαιτώντας να αποδεσμεύσουν τις Υπηρεσίες από τις κυρώσεις, στην περίπτωση που αυτές δεν προβούν σε κατασχέσεις.

 

Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής αναλυτικά:

 

«H πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο θέμα των κατασχέσεων αποτελεί συνέχεια της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι αντιλαϊκές παρεμβάσεις γίνονται με αφορμή τις νέες κρατικές ενισχύσεις στο πλαίσιο της τελευταίας «ανακεφαλαιοποίησης» των τραπεζών από τα δάνεια της Ευρωζώνης, τα οποία φορτώθηκαν στο κρατικό χρέος και βέβαια στις πλάτες του λαού.

 

Η «θηλιά» των κατασχέσεων και των εκβιασμών σφίγγει και από την πλευρά του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, προκειμένου να «βάλουν στο χέρι» τις ληξιπρόθεσμες «οφειλές» της λαϊκής οικογένειας, τόσο από την τρέχουσα όσο και από την προηγούμενη περίοδο. Γιατί αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος της - όποιας - ανάκαμψης των κερδών τους.

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δε θα μπορούσε να εξαιρέσει τους Δήμους από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό που “κληρονόμησε” από την προηγούμενη κυβέρνηση και η ίδια συνεχίζει και ενισχύει. Βέβαια, ούτως ή άλλως το αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας  των δήμων βοηθάει στην κατεύθυνση της φορομπηχτικής πολιτικής. Το πλαίσιο αυτό προβλέπει, εκτός των άλλων, λήψη αναγκαστικών μέτρων σε βάρος των δημοτών που έχουν οφειλές άνω των 50 ευρώ.

 

Για εμάς οι οφειλέτες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν το ίδιο. Δε μπορούν να μπουν στον ίδιο ντορβά, για παράδειγμα, η λαϊκή οικογένεια που χρωστάει δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού, και η διαφημιστική εταιρεία που χρωστάει τέλος διαφήμισης, ή η κατασκευαστική εταιρεία που δεν πλήρωσε τέλη αποχέτευσης.

 

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Πετρούπολης το σύνολο των οφειλών ανέρχεται στο ποσό των 2.062.079,11 ευρώ. Η πλειονότητα των οφειλών αφορά δημοτικά τέλη, μισθώματα από αστικά ακίνητα, έσοδα από κλήσεις, δημοτικό τέλος 0,5%-5%, και έσοδα αποχέτευσης ΠΟΕ.

 

Η θέση μας όπως εκφράστηκε και μέσα από την επιστολή με την εντολή του Δημάρχου προς την Οικονομική και την Ταμειακή Υπηρεσία (στις 01/02/2016) ήταν συγκεκριμένη. «Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου να μη βεβαιώσει καμία οφειλή στην εφορία, να μην προβεί σε καμία ενέργεια λήψης αναγκαστικών μέτρων, πράξη κατάσχεσης εις βάρος της περιουσίας (κινητής και ακίνητης) και καμία κατάσχεση εις χείρας τρίτου.»

 

Το αστικό κράτος όμως προβλέπει τα πάντα μέσα από τους νόμους του, προκειμένου να εξασφαλίζεται και να συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική. Η διαδικασία είσπραξης δημοσίων εσόδων, όπως ορίζεται στον Κ.Ε.Δ.Ε είναι δεσμευτική για τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες. Έτσι, με βάση το νόμο η μη τήρηση των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης επιφέρει στον υπάλληλο της ταμειακής υπηρεσίας τον καταλογισμό με τα δαφυγόντα έσοδα του Δημοσίου.

 

Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο καθεστώς που απαγορεύει στους δημοτικούς υπαλλήλους να ευθυγραμμίζονται υπηρεσιακά με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες κινούνται στο πλαίσιο ανακούφισης του λαού της πόλης.

 

Δηλώνουμε εκ νέου πως θα λειτουργήσουμε με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον. Με μέτρα και πρωτοβουλίες ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών και διασφάλισης των εσόδων του δήμου από αυτούς που πραγματικά χρωστάνε και οφείλουν να πληρώσουν, από αυτούς που έχουν και όχι από αυτούς που δεν έχουν και που ως δημοτική αρχή έχουμε υποχρέωση να τους συνδράμουμε για να σταθούν στην ζωή όρθιοι και να παλέψουν.

 

Αποφασίζουμε:

 

- να μην προχωρήσει ο Δήμος Πετρούπολης σε καμία κατάσχεση, που αφορά τις λαϊκές οικογένειες της πόλης μας

 

- να κοινοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών απαιτώντας να αποδεσμεύσουν τις Υπηρεσίες από τις κυρώσεις, στην περίπτωση που αυτές δεν προβούν σε κατασχέσεις».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by