Πετρούπολη: Ψήφιση του προϋπολογισμού του 2017
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-11-30 15:00:00
0 0

Την Δευτέρα, 28/11, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρούπολης ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2017.

 

Στην εισηγητική της ομιλία για τον Προϋπολογισμό η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ανθή Ζορμπά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η οικονομική ασφυξία στην οποία βρίσκονται οι δήμοι τα τελευταία χρόνια θα ενταθεί κι άλλο προκειμένου να προωθηθεί αποτελεσματικότερα η βασική πολιτική που υλοποιεί και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για ένταση της ανταπόδοσης, των ιδιωτικοποιήσεων, της παραπέρα φορολεηλασίας των λαϊκών νοικοκυριών και του χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων.

 

Όπως ανέφερε: «Το νομικό οπλοστάσιο που έχει θεσπιστεί για τον απόλυτο έλεγχο της οικονομικής λειτουργίας των δήμων είναι τέτοιο που επιδιώκει την απόλυτη συμμόρφωση των δήμων με τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης. Όσοι Δήμοι παρεκκλίνουν τους "περιμένει" η υπαγωγή τους στο πρόγραμμα εξυγίανσης, που συνεπάγεται μία σειρά ακόμη πιο σκληρά μέτρα, όπως οι κατασχέσεις, οι υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού, καθώς και η αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη».

 

Πιο συγκεκριμένα, για τον Προϋπολογισμό του Δήμου, η αντιδήμαρχος τόνισε πως η πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης έχει απόρροια στον προϋπολογισμό του Δήμου, αφού μάλιστα η κυβέρνηση κόβει μία σειρά επιχορηγήσεις προς αυτούς. Όπως είπε: «μέχρι και την περσινή χρονιά για τον Δήμο μας η χρηματοδότηση του κράτους σε σχέση με την ανταποδοτικότητα ήταν στα ποσοστά 60 – 40%. Κάτι που είναι άρρηκτα δεμένο με την πολιτική που ακολουθούμε. Για το 2017 το ποσοστό χρηματοδότησης του κράτους ή από άλλους φορείς μειώνεται στο 52% και το ποσοστό των εσόδων που προέρχονται από τις τσέπες του λαού ανεβαίνει στο 48%».

Η αντιδήμαρχος επεσήμανε τις προτεραιότητες και την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, όπως αυτά αποτυπώνονται και στον Προϋπολογισμό. «Τα ανταποδοτικά τέλη εξακολουθούν να είναι στα ήδη χαμηλά επίπεδα, ως αποτέλεσμα της κοινωνικής πολιτικής που ακολουθούμε. Μάλιστα, στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και του αγώνα μας για κατάργηση κάθε ανταποδοτικότητας, αποφασίσαμε την απαλλαγή και των μακροχρόνια ανέργων. Συνεχίζουμε την πολιτική των απαλλαγών από την καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά της πόλης μας, όπως επίσης επιμένουμε στη δωρεάν, ή την πολύ χαμηλή συνδρομή για τα παιδιά και τους ενήλικες στις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις».

 

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής για γενναία και επαρκή αύξηση των κρατικών δαπανών για την εύρυθμη λειτουργία όλων των δημοτικών υπηρεσιών και στον αγώνα για την ελάφρυνση του λαού της πόλης από την ανταποδοτικότητα και την τοπική φορολογία, με σκοπό την κατάργησή τους. Αντίστοιχη κουβέντα έγινε και στην συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017.

 

Ο αντιδήμαρχος, Θανάσης Φιλίππου, ανέφερε: «Για να δώσουμε και σε νούμερα το τι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων, αρκεί να αναφέρουμε ότι το 2010 η χρηματοδότηση των ΟΤΑ, μόνο για ΣΑΤΑ, ήταν 1.100.000.000 ευρώ, ενώ σήμερα είναι μόλις 180.000.000 ευρώ!!!».

Όσον αφορά τη θέση της Διοίκησης για τα έργα ο αντιδήμαρχος τόνισε: «ο Δήμος μας πρέπει να καλύπτει τις βασικές λαϊκές ανάγκες. Να μπορεί ο εργαζόμενος στην πόλη μας να έχει χώρους πράσινου, πάρκα, σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές, να πηγαίνουν τα παιδιά του σε σύγχρονους και ασφαλείς κρατικούς παιδικούς σταθμούς, σύγχρονα σχολεία και να μπορεί ο λαός να συμμετέχει στις δράσεις πολιτισμού – αθλητισμού που θα στεγάζονται σε κατάλληλους και ασφαλείς χώρους».

 

Κλείνοντας, ανέφερε πως: «γίνεται μεγάλη προσπάθεια για έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας έτσι ώστε – όσο είναι δυνατόν αυτό – να αναβαθμίζεται το βιοτικό επίπεδο του πετροπουλιώτικου λαού. Σε αυτή την κατεύθυνση διεκδικούμε μια σειρά έργα να χρηματοδοτούνται από άλλους φορείς, όπως περιφέρεια, ΑΣΔΑ, ΟΣΚ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Υπουργεία».

 

Τέλος, η Δημοτική Αρχή τόνισε πως γνωρίζει πολύ καλά, ότι τα αδιέξοδα για το λαό που γεννά το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα δε μπορεί αντικειμενικά να τα λύσει, καθώς και ότι δεν φτάνει μόνο η δική της βούληση για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές, καθοριστικός είναι ο ρόλος και η παρέμβαση του λαϊκού κινήματος.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by