Πετρούπολη: Δύο έργα υποδομής για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-05-29 15:00:00
0 0

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος προχώρησαν στην υπογραφή δύο Προγραμματικών Συμβάσεων για την υλοποίηση σημαντικών έργων στον Δήμο Πετρούπολης, τα οποία χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας.

 

Συγκεκριμένα, υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την «Κατασκευή δρόμων από μπετόν σε οδούς με έντονη κατωφέρεια του Δήμου Πετρούπολης», προϋπολογισμού 451.628 ευρώ με ΦΠΑ. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην κατασκευή – ανακατασκευή δρόμων σε οδούς πλακοστρωμένους ή ασφαλτοστρωμένους με έντονη κλίση κατωφέρειας, προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσφυση του οδοστρώματος με γνώμονα την ασφάλεια οδηγών και πεζών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης των οδών στους κεντρικούς δρόμους του Δήμου, και συγκεκριμένα σε τμήματα των οδών: Λυκούργου, Π. Μελά (σε δύο σημεία), Κνωσού (σε δύο σημεία), Ηρακλέους, Ακροπόλεως, Βουλγαροκτόνου, Ανδρούτσου.

 

Ακολούθως, η Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποκαταστάσεις ζημιών από πλημμύρες και αποτρεπτικές επεμβάσεις στον Δήμο Πετρούπολης», προϋπολογισμού 178.461 ευρώ με ΦΠΑ.

 

Πρόκειται για αντιπλημμυρικό έργο για την αποκατάσταση των ζημιών από τις εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν μετά την ισχυρή βροχόπτωση της 22ης Οκτωβρίου 2015, αποτρέποντας μεγαλύτερες ζημιές σε περίπτωση νέων έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα στοχεύει στη μείωση των καταπτώσεων ασταθών λίθων και χωμάτων με την κατασκευή κατάλληλων τοιχίων παράλληλων με τις ιδιοκτησίες, ώστε να αποκοπεί η κατεύθυνση των υδάτων προς αυτές. Επιπλέον, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, το έργο αποβλέπει στην αποκατάσταση κατεστραμμένων και ολισθηρών τμημάτων στα πλακοστρωμένα οδοστρώματα του υφιστάμενου οδικού δικτύου του Δήμου που παρουσιάζουν φθορά ή σε τμήματα πεζοδρομίων.

 

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν γενικές εκσκαφές, κατασκευή τοιχίων διευθέτησης υδάτων για αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, πλακοστρώσεις, κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής καθώς και σύνδεση φρεατίων υδροσυλλογής με τον κεντρικό αγωγό ομβρίων.

 

Οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών αφορούν σε:

  • Επιφάνεια σε διάσπαρτους πλακοστρωμένους δρόμους και πεζοδρόμια που ήταν στρωμένοι µε κυβόλιθους ή πλάκες,
  • Κατασκευή τοιχίου στη συνέχεια της οδού Κονδύλη από Οδ. Ανδρούτσου έως Αν. Ρωµυλίας για την αποφυγή περαιτέρω πλημμυρικών φαινομένων σε ιδιοκτησίες,
  • Πύκνωση των φρεατίων υδροσυλλογής ομβρίων υδάτων πλησίον της περιοχής που θα κατασκευαστεί το ανωτέρω τοιχίο,
  • Ανακατασκευή διερρηγμένων τοιχίων στην οδό Σκαρίµπα.

 

Τέλος, σημειώνεται ότι τα δύο έργα θα δημοπρατηθούν από τον Δήμο Πετρούπολης και θα εκτελεστούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by