Πετρούπολη: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-03-17 09:10:00
0 0

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν την Τρίτη 14 Μάρτη, ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, η αντιδήμαρχος Παιδείας Ζ. Κανέλλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Φιλίππου, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Μ. Δαλέντζας, ο εκπρόσωπος Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Δ. Πάκος και ο δημοτικός Σύμβουλος, Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου και μέλος του Συλλόγου Δασκάλων Χρ. Κυριάκος.

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης όσων συζητήθηκαν στη συγκέντρωση που έγινε στις 28/2, με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για θέματα παιδείας και κατά τη διάρκειά της οι παραπάνω κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματα τους για τα γενικά και τα τοπικά θέματα παιδείας.

Στη συνάντηση με τους ειδικούς Συμβούλους Εκπαίδευσης του υπουργού αλλά και τα στελέχη της κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, την ανάγκη για γενναία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, για έγκαιρη και πλήρη στελέχωση των σχολικών μονάδων, την άμεση κάλυψη των υλικοτεχνικών κτιριακών υποδομών και την αύξηση των χώρων άθλησης.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Πετρούπολης, μεταξύ άλλων, εστίασε στην έλλειψη κτιριακών υποδομών και απαίτησε την έγκαιρη ολοκλήρωση της ανέγερσης του 13ου Νηπιαγωγείου, την άμεση μελέτη και εγκατάσταση οικοδομήματος στο χώρο του 9ου και του 17ου Νηπιαγωγείου και βέβαια την άμεση ανεύρεση χώρου ανέγερσης του 11ου Δημοτικού. Όπως είπε, οι υποσχέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, που τις έχουμε ακούσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας στο ΥΠΠΕΘ και στις ΚΤΥΠ, δεν μας καθησυχάζουν. Εξάλλου, η υλοποίηση της πολιτικής τους σταθεροποιεί την υποχρηματοδότηση στα ίδια χαμηλά επίπεδα, ενώ έπονται οι αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφωθεί το σχολείο βάση των δυνατοτήτων της εποχής και του επιπέδου ανάπτυξης της τεχνολογίας και της επιστήμης. Σχολεία που να ανταποκρίνονται στις σημερινές λαϊκές ανάγκες. Γι΄ αυτό το λόγο, ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε τα προβλήματα της παιδείας να γίνουν θέμα διεκδίκησης για όλο τον λαό της Πετρούπολης. Γιατί σήμερα είναι ανάγκη η Εκπαίδευση να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σε όλους.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by