Πετρούπολη: Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και δενδροφύτευση
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-04-05 13:30:00
0 0

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Δενδροφυτεύσεων του Δήμου Πετρούπολης στο Ποικίλο Όρος.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απρίλη, σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ και φυσικά με τη συμμετοχή των σχολείων και των μαζικών φορέων της πόλης.

Οι μαθητές το Σάββατο είχαν τη χαρά να γεμίσουν με δενδρύλια την είσοδο και την περιοχή κοντά στην παιδική χαρά των Γηπέδων Γρηγορίου και την Κυριακή περπάτησαν στα μονοπάτια του βουνού.

Στο τέλος της διαδρομής τους μικρότερους μαθητές περίμενε η ακρόαση και διάδραση στα «μονοπάτια» των μύθων, ενώ τα μεγαλύτερα τα περίμενε ακρόαση στα μουσικά «μονοπάτια» του συγκροτήματος του 5ου Γυμνασίου Πετρούπολης.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νεολαίας και ιδιαίτερα των μαθητών, η εξοικείωση και η οικιστική και περιβαλλοντική γνωριμία της περιοχής.

Επιδιώκει να καλλιεργηθεί η ευαισθησία για την προστασία της περιοχής από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τα επικίνδυνα σχέδια όσων θέλουν να καταπατήσουν τον πνεύμονα πρασίνου της πόλης και ταυτόχρονα να σηματοδοτηθεί η εκστρατεία για την αύξηση του πρασίνου στην πόλη.

Θέλουν η δράση αυτή να αποτελέσει εμπόδιο στις «ορέξεις» αυτών που σκόπιμα απαξιώνουν την μεγάλη σημασία που έχει το δάσος στην προαγωγή και διαφύλαξη της υγείας του λαού, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Μέσα από αυτό αντιστέκονται στις πολιτικές της Ε.Ε και των εκάστοτε κυβερνήσεων που θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του κέρδους, στοχεύοντας στην εμπορευματοποίηση της γης και τις ιδιωτικοποιήσεις.

 

 

 

 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by