Πετρούπολη: Συνάντηση για τις ελλείψεις στην κτιριακή υποδομή των σχολείων
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-01-25 13:50:00
0 0

Την Τρίτη, 17/01/2017, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμου και της Αντιδημάρχου Παιδείας, Ρούλας Κανέλλη, με τον Διευθυντή Έργων των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε, Ανδρέα Κάρμη. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν και οι προϊσταμένες των τμημάτων Αρχιτεκτονικών Μελετών και των δύο πλευρών.

Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη σχετικά με τις ελλείψεις στην κτιριακή υποδομή των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Την Παρασκευή, 21/01/2017 πραγματοποιήθηκε εκ νέου συνάντηση με τον κ. Κάρμη και την Πρόεδρο των ΚΤΥΠ, Ιωάννα Κοντούλη. Συζητήθηκαν ξανά οι ελλείψεις της σχολικής στέγης, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για τις εκκρεμότητες που αφορούν τα 13ο, 9ο και 17ο Νηπιαγωγεία, όπως και η επιτακτική ανάγκη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών μεταστέγασης για τα 8ο, 16ο και 5ο Νηπιαγωγεία.

Επίσης, τέθηκε το επίμαχο θέμα του 11ου Δημοτικού, που παραμένει στο επίπεδο της χωροθέτησης, με ομολογημένη δυσκολία τη χρηματοδότηση του έργου από τις ΚΤΥΠ.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ο κ. Σίμος τόνισε πως είναι αδήριτη ανάγκη να αυξηθούν οι πιστώσεις για τη σχολική στέγη από την πλευρά του κράτους. Όπως ανέφερε: «οι σύγχρονες υποδομές δεν αφορούν μόνο την λειτουργικότητα των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών, αφορούν και το τι γνώση παρέχεται στα παιδιά».

Επεσήμανε πως η Διοίκηση δεν θα σταματήσει να διεκδικεί από το κράτος όσα έχει ανάγκη το σημερινό σχολείο και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που φοιτούν σε αυτά.

Σε αυτή την κατεύθυνση μάλιστα, ο Δήμος Πετρούπολης έχει συζητήσει σε ειδική συνεδρίαση το θέμα της Παιδείας και αυτό το διάστημα πραγματοποιεί μία σειρά συσκέψεων με την εκπαιδευτική κοινότητα και τα σωματεία / φορείς της πόλης, καλώντας τον πετρουπολιώτικο λαό να παλέψει για την παιδεία και την κοινωνία που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by