Πετρούπολη: Συνάντηση του Δημάρχου με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-02-16 13:30:00
0 0

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ Αναστάσιο Ταστάνη, καθώς και με τον συγκοινωνιολόγο Γ. Ποριάζη.

Για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Πετρούπολης έθεσε το πολύ σημαντικό ζήτημα της αύξησης της συχνότητας των δρομολογίων. Τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν τροποποιήσεις σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές της Πετρούπολης, όσον αφορά τις ώρες αναχώρησης και προσέλευσης των λεωφορείων, ώστε να μην γίνονται καθυστερήσεις των δρομολογίων και να μην δημιουργείται συνωστισμός και κατ' επέκταση δυσαρέσκεια των πολιτών που χρησιμοποιούν τις συγκοινωνίες.

Ένα δεύτερο πολύ σπουδαίο ζήτημα, το οποίο επίσης έχει συζητηθεί σε όλες τις κατά καιρούς συναντήσεις με παράγοντες του ΟΑΣΑ, ήταν η πρόταση του Δημάρχου για σύνδεση της συγκοινωνίας με σταθμούς του μετρό. Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση σχετίζεται με την αλλαγή του δρομολογίου της κυκλικής λεωφορειακής γραμμής 700, έτσι ώστε να υπάρχει ανταπόκριση με τον σταθμό μετρό της Ανθούπολης και όχι με τον σταθμό του Αγίου Αντωνίου.

Ο Δήμαρχος τόνισε και πάλι ότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών από και προς τον τερματικό Δήμο Πετρούπολης, καθώς ο σταθμός της Ανθούπολης είναι ο πιο κοντινός στην πόλη και κατά συνέπεια θα αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων, λόγω μείωσης της συνολικής διάρκειας της διαδρομής, πάντα σε σχέση με τον σταθμό του Αγίου Αντωνίου.

Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι αρκετοί κάτοικοι μετακινούνται προς την Εφορία του Περιστερίου.

Δυστυχώς, όπως επισήμανε ο Δήμαρχος στον κ. Ταστάνη, έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την τελευταία έγγραφη όχληση του Δήμου και ακόμη είμαστε σε αναμονή της απόφασης του ΟΑΣΑ σχετικά με την επιλογή του σταθμού με τον οποίο θα υπάρχει ανταπόκριση της γραμμής 700 (υπήρχε αντιπρόταση του Δήμου Περιστερίου για σύνδεση της συγκεκριμένης γραμμής με τον Σταθμό του Περιστερίου).

Επιπλέον, οι ανάγκες μετακίνησης των πολιτών ενός τερματικού Δήμου όπως η Πετρούπολη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σίμος, πρόκειται να  ικανοποιηθούν στο μέγιστο, εάν υπάρξει και σύνδεση κάποιας λεωφορειακής γραμμής με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι η πρόταση αυτή τέθηκε από αρκετούς πολίτες σε κατά καιρούς συναντήσεις με τον ίδιο, αλλά και σε μια σειρά ηλεκτρονικών μηνυμάτων προς αυτόν.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος ανανέωσε το ραντεβού του με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών για τις 15 Μαρτίου 2018, ημερομηνία κατά την οποία θα μεταβεί πάλι στην έδρα του ΟΑΣΑ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των αιτημάτων του.

Για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που έχει ο ΟΑΣΑ και κατ' επέκταση τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε προσωπικό και σε στόλο ευθύνεται αποκλειστικά η αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, που είχε σαν αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, αναφέρει η Δημοτική Αρχή.

Για αυτό, η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης, συνεχίζει να διεκδικεί:

1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, όπως π.χ. οδηγών για την επαρκή κάλυψη των δρομολογίων

2. Κρατική επιχορήγηση για την επισκευή/ανανέωση του στόλου των οχημάτων

3. Σύνδεση των γειτονιών μεταξύ τους

4. Πραγματικά δωρεάν και δημόσιες συγκοινωνίες

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by