Πετρούπολη: Συνάντηση του δημάρχου με τον υπουργό εσωτερικών
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-12-20 15:05:00
0 0

Την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης, κ. Βαγγέλη Σίμου, με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, στην έδρα του ΥΠΕΣ.


Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η παραμονή σε μόνιμες θέσεις εργασίας των εργαζομένων των προσωρινών πινάκων κατάταξης της προκήρυξης 1/364/Μ/2008 των Παιδικών Σταθμών Δήμου Πετρούπολης και της προκήρυξης 1/379Μ/2009 του Δήμου Πετρούπολης που αφορά τις Ανταποδοτικές Υπηρεσίες.


Για ακόμη μία φορά, ο Δήμαρχος τόνισε τη μεγάλη ανάγκη για οριστική πρόσληψη των ανωτέρω εργαζομένων , καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου (ειδικά σε τόσο καθοριστικούς τομείς, όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί και η καθαριότητα). Εξάλλου, με την απόφαση της κυβέρνησης που αφορά στην απαγόρευση των προσλήψεων έχουν στην κυριολεξία αποδεκατιστεί Υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας, εδώ και χρόνια.


Εξίσου μεγάλης σπουδαιότητας ζήτημα που απασχόλησε στην συνάντηση ήταν οι δύο προτάσεις του Δήμου Πετρούπολης, οι οποίες έχουν ήδη ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και εκφράζουν τις θέσεις και την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ενισχύσει με κάθε τρόπο τον λαό και ιδιαίτερα τους ανέργους, οι οποίοι περισσότερο από κάθε άλλον δέχονται τις αρνητικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.Πιο συγκεκριμένα οι προτάσεις αφορούν αρχικά το πάγωμα - αναστολή των κατασχετηρίων εις χείρας τρίτων στα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης (να μην βεβαιώσει η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου καμία οφειλή στην εφορία, να μην προβεί σε καμία ενέργεια λήψης αναγκαστικών μέτρων) και ακολούθως την λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων.


Ακριβώς επειδή, η οικονομική ασφυξία στην οποία βρίσκονται οι δήμοι τα τελευταία χρόνια υλοποιείται προκειμένου να προωθηθεί αποτελεσματικότερα η βασική πολιτική που υλοποιεί και η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ένταση της ανταπόδοσης, των ιδιωτικοποιήσεων και της παραπέρα φορολεηλασίας των λαϊκών νοικοκυριών, η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρχει επίλυση των παραπάνω θεμάτων από την πλευρά του Υπουργείου. Εξάλλου, γι΄ αυτό και δεν υπήρχε σαφής δέσμευση.
Μόνος τρόπος να αναχαιτιστεί αυτή η πολιτική είναι η παρέμβαση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Για αυτό, καλεί το λαό της πόλης να πάρει θέση απέναντι στα μέτρα που προωθεί και υλοποιεί η κυβέρνηση.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by