Πετρούπολη: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την Παιδεία
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-11-25 18:00:00
0 0

Την Τρίτη, 22/11/2016, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρούπολης το ζήτημα της Παιδείας.


Στην εισήγησή της η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ρούλα Κανέλλη, τόνισε ότι η εκπαίδευση και κατ΄ επέκταση η παιδεία συνδέονται με τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας και αναπόφευκτα είναι ταξική, γιατί η στρατηγική ανάπτυξης εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης. Σ' αυτήν την κατεύθυνση προωθούνται και οι αντιδραστικές αλλαγές της κυβέρνησης στα σχολεία, όπως αυτές που αφορούν το περιεχόμενο των μαθημάτων και τις απολύσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.


Επεσήμανε πως το σχολείο που έχει ανάγκη ο λαός για τα παιδιά του είναι το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας για όλα ανεξαρτήτως τα παιδιά, που θα μπορεί να διαπαιδαγωγεί με εφόδια για τη ζωή και να αναπτύσσει την κριτική σκέψη της νεολαίας. Και βέβαια, όπως τόνισε κλείνοντας: «ένα τέτοιο σχολείο θα προκύψει μέσα από μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές. Αντιστοιχεί σε μια άλλη οικονομία και εξουσία. Τη λαϊκή».


Τέλος, η αντιδήμαρχος ανέφερε τους στόχους της Διοίκησης στον τομέα της Παιδείας, αλλά και τις εξελίξεις σε ζητήματα, όπως η ανέγερση πέντε Νηπιαγωγείων (των 8ο, 9ο, 13ο, 16ο και 17ο) και ενός Δημοτικού (του 11ου).


Στη συνεδρίαση το λόγο πήραν εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων.


Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διαμορφωθεί ένα διεκδικητικό πλαίσιο που θα σταλεί σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς), προκειμένου ν΄ ανοίξει συζήτηση γύρω από το θέμα της Παιδείας και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, με κινητοποιήσεις τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και στις ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ).

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by