Πετρούπολη: Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής στους παιδικούς σταθμούς
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-02-20 13:55:00
0 0

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του δεύτερου ιδιόκτητου παιδικού σταθμού του Δήμου Πετρούπολης, στην συμβολή των οδών Κερασόβου και Θράκης. Το έργο αυτό πρόκειται να δώσει μια ποιοτική αναβάθμιση στις εγκαταστάσεις του Δήμου, μιας και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κατά πλειοψηφία στεγάζονται σε μισθωμένους χώρους.

Επίσης, σύντομα προκηρύσσεται αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την κατασκευή του τρίτου ιδιόκτητου βρεφονηπιακού σταθμού στην συμβολή των οδών Σαλαμίνος και Περικλέους. Με αυτό το έργο υλοποιούμε το στόχο που έχουμε θέσει ως Διοίκηση, ώστε όλο και πιο πολλές υπηρεσίες του Δήμου να στεγάζονται σε ιδιόκτητους, σύγχρονους και ασφαλείς χώρους.

Η Δημοτική Αρχή, μάλιστα, ιεραρχώντας και θεωρώντας την προσχολική αγωγή μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της, εφαρμόζει από φέτος στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Ενιαίο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που για το έτος 2017-18 έχει θέμα “Περιβάλλον και Απορρίμματα”. Το πρόγραμμα για φέτος αποτελείται από τρεις θεματικούς άξονες: 1) Το νερό, β) Το δάσος και γ) Την ανακύκλωση και τα απορρίμματα.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος θεματικός άξονας με πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων εντός των δομών όπως: δημιουργία λαχανόκηπων, κατασκευές, αφηγήσεις διαδραστικών παραμυθιών και θεατρικού παιχνιδιού σχετικά με την θεματολογία, ενώ στις 28/02 παρουσιάζονται οι κατασκευές και οι δράσεις που πραγματοποίησαν τα παιδιά σχετικά με το Νερό.

Το αμέσως επόμενο διάστημα στα πλαίσια των επόμενων θεματικών αξόνων του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δραστηριότητες εντός και εκτός των χώρων των παιδικών σταθμών, όπως επίσκεψη στο Παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ αποκορύφωμα των δράσεων θα είναι η εκπαιδευτική εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Άλσος του Αγίου Δημητρίου. Τα νήπια των παιδικών σταθμών, με την βοήθεια δασολόγων και εκπαιδευτικών, θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το Άλσος, που αποτελεί πλούσια πηγή πληροφοριών και ερεθισμάτων, ενώ θα διασκεδάσουν με ένα πρωτότυπο κυνήγι χαμένου θησαυρού και ένα πικ-νικ μέσα στον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by