Συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών
Κατηγορία : Πετρούπολη / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-07-15 13:20:00
0 0

Tην Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αντιπεριφέρειας συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμου με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρο Τζόκα.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης εξέθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνοικίες της Δυτικής Αθήνας, εξαιτίας της Χωματερής. Αρχικά αναφέρθηκε στην αποπνικτική δυσοσμία που κατακλύζει την πόλη, η οποία έχει πλέον καταστεί ανυπόφορη. Ακολούθως, επισήμανε αναλυτικά όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στην ατμόσφαιρα, στο περιβάλλον, αλλά κυρίως στην υγεία των κατοίκων της περιοχής. Ο Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της χωματερής, το οποίο ταλανίζει για πάρα πολλά χρόνια την ήδη βεβαρημένη με προβλήματα Δυτική Αθήνα. Ανέφερε, επίσης, ότι το αίτημα για οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμο του ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ έχει ήδη συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρούπολης, με την ευκαιρία της ψήφισης του ΤΣΔΑ (Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων).

Δεύτερο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ολοκλήρωση του ημιτελούς έργου για την αποκατάσταση των πρανών του Εθνικού Σταδίου, στο Ποικίλο Όρος (περιοχή Αγίας Τριάδας). Ο Δήμαρχος έδωσε ιδιαίτερα έμφαση στο ζήτημα του εκβραχισμού, ο οποίος αποτελεί απαραίτητο όρο για να προχωρήσει η ΓΓΑ στις ενέργειες αποπεράτωσης και κατασκευής του Εθνικού Σταδίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης έδωσε τη σύμφωνη γνώμη του για την παραχώρηση χρηματοδότησης ύψους 700.000,00 ευρώ, για την εκτέλεση των εργασιών εκβραχισμού.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν, επίσης, δύο άλλα πολύ σημαντικά έργα, για τα οποία ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα επισπευθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, έτσι ώστε να ακολουθήσει η δημοπράτησή τους.

Η πρώτη αφορά την ασφαλτόστρωση και συντήρηση κεντρικών δρόμων και λεωφορειοδρόμων της πόλης, έργο το οποίο θα κοστίσει 1.100.000,00 ευρώ και έχει ήδη ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Η δεύτερη σχετίζεται με την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην πόλη από την τελευταία πολύ έντονη βροχόπτωση της 22ας Οκτωβρίου, αλλά και με την εκτέλεση αποτρεπτικών επεμβάσεων, στα πλαίσια της πρόληψης σε περίπτωση νέου έντονου καιρικού φαινομένου. Το έργο θα καλύπτει εργασίες ύψους 200.000,00 ευρώ, για αποκατάσταση επιφάνειας διάσπαρτων πλακοστρωμένων δρόμων και πεζοδρομίων και ασφαλτοτάπητα στη δασική οδό προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις του πρώην λατομείου Γρηγορίου και στο Ποικίλο Όρος.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by