«Χαϊδάρι Ξανά»: Το Χαϊδάρι στη δίνη πρωτοφανούς μικροπολιτικής σκοπιμότητας
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-02-13 11:00:00
0 0

Δριμεία επίθεση στη Δημοτική Αρχή Σελέκου, εξαπολύει η παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» του Βαγγέλη Ντηνιακού, με ανακοίνωση της, κάνοντας λόγο για 5 χαμένα χρόνια στο Χαϊδάρι.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Η κοινή γνώμη της πόλης μας παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες ένα θέατρο πολιτικού παραλόγου. Η Δημοτική αρχή έχει επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου προεκλογική σπέκουλα, για να παρουσιάσει «έργο». Πέντε χρόνια απραξίας την οδήγησαν στην εναγώνια προσπάθεια να “ανακοινώνει” παρεμβάσεις 3 μήνες πριν τις εκλογές, οι περισσότερες από τις οποίες είναι κυριολεκτικά “δουλειές του ποδαριού”. Οι κίνδυνοι για λάθη και βλάβη των συμφερόντων του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας είναι προφανείς.

 

1. Ξαφνικά ανακοίνωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη μεταφέρεται από το Παλατάκι στο Αίθριο. Ούτε αρχιτεκτονική μελέτη παρουσίασαν, ούτε μελέτη οργάνωσης και λειτουργίας στον νέο χώρο είχαν, ούτε καν Εισηγητικό για το Δημοτικό Συμβούλιο υπήρχε -(ενώ μάλιστα ανέφεραν ότι θα μας αποστείλουν-λογικά το ξέχασαν)! Προτείναμε την ιδέα, για όσο διαρκεί η οικονομική και κοινωνική κρίση, να γίνει το Αίθριο ένας χώρος σίτισης και αναψυχής ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του Δήμου σε συνεργασία με το εθελοντικό κίνημα. Δεν αποκλείουμε και τη χρήση από ένα φερέγγυο ιδιώτη με το μίσθωμα να διατίθεται επίσης για κοινωνικούς σκοπούς, άνεργους κλπ. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται σοβαρή σκέψη και μελέτη κάθε νέας χρήσης. Τα χρήματα των Χαϊδαριωτών δεν επιτρέπεται να γίνουν θυσία σε “μεγαλεπήβολα” προεκλογικά κόλπα.

 

2. Με παροιμιώδη προχειρότητα έφεραν στην επιφάνεια και την ίδρυση δύο μουσείων στο Χαϊδάρι, 3 μήνες πριν από τις εκλογές. Ωστόσο, τυχόν δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο πρώην Ιστορικό, χώρο ακατάλληλο, αποδυναμώνει τη διεκδίκηση του Μπλοκ 15! Επίσης, Λαογραφικό Μουσείο στο κτήριο Γύζη, που το έχουν παρατήσει τα τελευταία χρόνια στην απαξίωση, θα υποβαθμίσει την τοιχογραφία των Τεσσάρων Εποχών, έργο μέγιστης πολιτιστικής αξίας του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου Νικόλαου Γύζη. Τα Μουσεία χρειάζονται, αλλά με οργανωμένη δουλειά και όχι σαν προεκλογικό πυροτέχνημα. Τι έκαναν 5 χρόνια;

 

3. Τα νέα απορριμματοφόρα που αγοράστηκαν με δάνειο θα πιάσουν δουλειά επίσης 3 μήνες πριν από τις εκλογές, ενώ ακόμη στους δρόμους της πόλης βλέπουμε απορριματοφόρα από άλλους Δήμους και χρόνια χρόνια ολόκληρη η πόλη βουλιάζει στα σκουπίδια!  Την ίδια μακρά περίοδο δεν αναπτύχθηκε ούτε μία σοβαρή δράση ανακύκλωσης, μείωσης του όγκου των σκουπιδιών και εξοικονόμησης χρημάτων, ώστε να προκύψει η δυνατότητα αγοράς των οχημάτων χωρίς το υπέρογκο δάνειο του 1.300.000ευρώ που φορτώθηκε η πόλη.

 

4. Η Δημοτική αρχή ανακοίνωσε την αναβάθμιση 22 παιδικών χαρών. Και αυτό 3 μήνες πριν τις εκλογές! Το ίδιο ακριβώς και με τα δύο γήπεδα της πόλης, όπου μετά από απίστευτες καθυστερήσεις χρόνων, τα έργα ξεκίνησαν προεκλογικά! Πρόκειται για έργα χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια Αττικής με 900.000 και 700.000 ευρώ αντίστοιχα.  Όμως πριν λίγες μέρες ο αντιπεριφερειάρχης  κ. Σπύρος Τζόκας κατάγγειλε δημόσια ότι: “Η χρηματοδότηση έχει διασφαλιστεί εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα λόγω πολύ καθυστερημένης σύνταξης των μελετών από τον Δήμο”. Να γιατί μιλάμε για 5 χαμένα χρόνια στο Χαϊδάρι!

 

Το Χαϊδάρι, λοιπόν, βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτοφανούς μικροπολιτικής σκοπιμότητας, παλαιοκομματικής κοπής, με πολλά λόγια και ελάχιστα έργα. Είναι καιρός να μπει η πόλη σε άλλη εποχή, όπου θα αξιοποιείται δυναμικά κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα, παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό που φέρνει η καινοτομία και η γνώση.

 

Το «Χαϊδάρι Ξανά» είναι εδώ. Επί 5 χρόνια μελετά προβλήματα και προτείνει λύσεις για την καθημερινότητα της πόλης και τη ζωή του Χαϊδαριώτη.

 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2019 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by