Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2021-02-09 13:50:00
0 0

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου, με αφορμή την απόλυση εννέα εργαζομένων.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

 

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) στηρίζει τους εργαζόμενους του Δήμου Χαϊδαρίου και τους καλύπτει συνδικαλιστικά για την κινητοποίηση που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ενάντια στην ανεπίτρεπτη και αντεργατική ενέργεια της Δημοτικής Αρχής να ασκήσει έφεση σε δικαστική απόφαση που δικαιώνει εννέα (9) εργαζόμενους του Δήμου.

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου προκήρυξε Στάση Εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι και μέχρι την λήξη του ωραρίου και εν συνεχεία θα πραγματοποιήσει Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από Δημαρχείο, στις 12:30 μ.μ., λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας που επιβάλει  η πανδημία του κορωνοϊού (COVID-19). Το αίτημα τους είναι κάτι παραπάνω από δίκαιο. Ζητούν να εφαρμοστεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών βάσει της οποίας αναγνωρίζονταν οι συμβάσεις εργασίας που είχαν εννέα (9) εργαζόμενοι με τον Δήμο ως συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, με το αιτιολογικό ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών Καθαριότητας όπου απασχολούνταν.

 

Η Δημοτική Αρχή επιδεικνύει ωστόσο μία αντεργατική και εκδικητική συμπεριφορά. Αντί να δεχθεί την απόφαση του δικαστηρίου με ικανοποίηση, αφού εννέα (9) εργαζόμενοι θα προστεθούν στο εργατικό δυναμικό του Δήμου με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, αποφασίζει να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση, θέλοντας να τους οδηγήσει στην ανεργία και να τους καταδικάσει στη φτώχεια.

 

Η προκλητική και καταδικαστέα αυτή συμπεριφορά εγείρει πολλαπλά ερωτήματα. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για μία Δημοτική Αρχή η οποία θέτει ως προτεραιότητα την προώθηση των ιδιωτικών συμφερόντων και αφήνει στο περιθώριο τους εργαζόμενους. Απαξιώνει συστηματικά τις υπηρεσίες του Δήμου Χαϊδαρίου και το προσωπικό. Τέτοιου είδους πρακτικές μας βρίσκουν πάντα αντίθετους και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ανατροπή τους».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by