Στ. Θεοδωράκης: Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-03-04 17:10:00
0 0

Τι είναι "Το Ποτάμι" επιχείρησε να εξηγήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη Τύπου. "Προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα διαφορετικά. Πρώτη φορά κάνουμε κόμμα, δεν ξέρουμε πώς θα γίνουν κάποια πράγματα", είπε.


Ο κ. Θεοδωράκης δεν έκανε πρόλογο-εισήγηση, δίνοντας αμέσως το λόγο στους δημοσιογράφους.


Απαντούσε επί δύο ώρες, όρθιος, έχοντας ως κεντρική ιδέα αυτό
: "Το Ποτάμι αποτελεί μια πρωτοβουλία για να δώσει έκφραση σε πολίτες που θέλουν να εκφραστούν και δυσφορούν με το κομματικό κατεστημένο. Δεν είναι ούτε στη δεξιά, ούτε στην αριστερά. Είναι μετριοπαθές, προσανατολισμένο στην Ευρώπη και προτάσσει τη συνεννόηση ως βασικό μέσο για την έξοδο από την κρίση".


Ο ίδιος ανέφερε και κάποια ονόματα υποστηρικτών του εγχειρήματος:


Θοδωρής Γκόνης, Μαρία Δημητρίου, Νίκος Δήμου, Άννα Εφραιμίδου, Παναγιώτης Κακατσούλης, Βάσω Κιντή, Δημήτρης Κοντοπίδης, Αύγουστος Κορτώ, Δημήτρης Κουρέτας, Ολυμπία Κρασαγάκη, Δημήτρης Κυριακόπουλος, Αναστασία Λαμπρία, Αννα Λιδάκη, Χάρης Μαθιόπουλος, Νίκος Μαραντζίδης, Γαβριήλ Μαυρογιάννης, Γιώργος Μαυρωτάς, Γιούλη Μενουδάκου, Νίκος Ξυδάκης, Νίκος Ορφανός, Γιώργος Παπαλιός, Ντάνα Παρασκευοπούλου, Ανδρέας Πετρουλάκης, Θανάσης Σκόκος, Χριστίνα Ταχιάου, Τάσος Τέλλογλου, Σταύρος Τσακυράκης, Χάγκεν Φλάισερ.


Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε:

 • Το Ποτάμι δεν θα έχει υψηλά λειτουργικά έξοδα θα χρηματοδοτηθεί από εισφορές των υποστηρικτών του. Ήδη σχεδόν 6.00 άνθρωποι έχουν εκδηλώσει, μέσω του site, τη βούληση να στηρίξουν την πρωτοβουλία.

 • Δεν είναι εύκολο να αποφασίσουμε σε ποια ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου. Θα το αποφασίσουμε όταν-και αν-πάμε στις Βρυξέλλες. Αυτό το «παλιό» που λέμε για την Ελλάδα, ισχύει και για την Ευρώπη. Και εκεί θα πάμε με αυτούς που θα θέσουν τα μεγάλα ζητήματα. Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη. Και στις στρατηγικές επιλογές, η οπτική δεν πρέπει να είναι του Έλληνα, αλλά του Ευρωπαίου.

 • Δεν προσδιορίζομαι ως δεξιός ή αριστερός. Ούτε ως κεντρώος, Μου αρέσει η μετριοπάθεια. Και το ζητούμενο σήμερα είναι να βρούμε λύσεις.  Να λύσουμε τα προβλήματα μας και μετά μπορούμε να βάψουμε τους δρόμους με κομματικά χρώματα.

 • Θα συμμετέχω ενεργά, τα παράτησα όλα τα άλλα. Δεν θα είμαι στο Ευρωψηφοδέλτιο, αλλά θα είμαι παρών στη μάχη. Το ψηφοδέλτιο θα δοθεί στη δημοσιότητα όταν το δώσουν και τα υπόλοιπα κόμματα. Είναι υπο διαμόρφωση - και στην περιοδεία που θα κάνει θα βρει και άλλα άτομα.

 • Απολίτικη κίνηση; Όχι. Το «Ποτάμι» είναι η ανάγκη κάποιων πολιτών να υπάρχει λύση πέρα από κομματικά στερότυπα. Αυτή τη στιγμή τα κόμματα προκαλούν πρόβλημα στη χώρα. Πρέπει να δημιουργηθούν καινούργιες δυνάμεις.

 • Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Και η ευθύνη για τα προβλήματα της χώρας βαραίνει τους πολιτικούς. Αμφιβάλλω αν αυτοί που μας οδήγησαν στα αδιέξοδα μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση. Θεωρώ ότι πρέπει να δώσω στον κόσμο, στον απλό πολίτη, την ευκαιρία να εκφραστεί.

 • Το Ποτάμι δεν μπορεί να αλλάξει, φυσικά, την ιστορία και την πορεία της χώρας. Οι συμμαχίες μπορούν να το κάνουν.

 • Μνημόνιο ή «αντιμνημόνιο»; Υπάρχουν πιο σύνθετα προβλήματα, αφού βγαίνουμε από τα μνημόνια. Ούτως ή άλλως το θέμα δεν βρίσκεται τόσο στο περιεχόμενο του μνημονίου, όσο στους χειρισμούς που έγιναν από τους πολιτικούς.  Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζει με δανεικά. Πρέπει να δημιουργήσει βάση για να ξεκινήσει να παράγει.

 • Οι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και να αναδεικνύεται πλέον μικρότερος αριθμός βουλευτών. Το σύστημα πρέπει να γίνει αναλογικότερο και οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν από διαφορετικούς χώρους.

 • Η χώρα έχει κακό δημόσιο τομέα. Αυτό που χρειάζεται είναι η ανακατανομή δυνάμεων, πόρων και ανθρώπων για την καλύτερη λειτουργία του.

 • Η Ελλάδα έχει πόρους και προϊόντα που δεν τα αξιοποιεί. Πρέπει να κάνει μια καμπάνια για την προώθηση των προϊόντων και των χαρακτηριστικών που της χορηγούν συγκριτικά πλεονεκτήματα.

 • Αν δεν πάμε καλά εγώ θα φταίω. Η αποτυχία θα είναι δική μου, η επιτυχία όλων. Θα πάμε σπίτια μας αν δεν εκλεγούμε - θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε στις δουλειές μας. Άλλοι πιο τραυματισμένοι - όπως εγώ, άλλοι λιγότερο.

 

 

Σχόλιο Βενιζέλου

 

«Καλή επιτυχία σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή που θέλει να μετασχηματισθεί σε πολιτικό κόμμα», ήταν η ευχή- σχόλιο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου σε συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε για την κίνηση «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2019 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by