Το Χαϊδάρι υπέγραψε το σύμφωνο των Δημάρχων
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-06 13:40:00
0 0

Το Σύμφωνο των Δημάρχων (Covenant of Mayors) αποτελεί την κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Με τη δέσμευσή τους, οι υπογράφοντες το Σύμφωνο σκοπεύουν να επιτύχουν και να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου υπέγραψε το Σύμφωνο των Δημάρχων, έπειτα από την με αριθμ. 123/2011 απόφαση Δ.Σ. στις 18/04/2011. Η υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων έχει πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο, καθώς καταρχάς δίνει το έναυσμα για την δημιουργία ενεργειακού αρχείου. Το ενεργειακό αρχείο αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο το οποίο αν αξιοποιηθεί κατάλληλα θα συντελέσει στην εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, στην αντικειμενικότερη και πιο αξιόπιστη αξιολόγηση των τεχνικών έργων και στην διαμόρφωση του ευρύτερου αναπτυξιακού πλάνου της Πόλης. Επιπλέον, το Σύμφωνο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την εξασφάλιση πηγών χρηματοδότησης προγραμμάτων και έργων σχετικού αντικειμένου. Τέλος, θα συντελέσει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μέσα από μία σειρά δράσεων φιλικών προς το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων, ο Δήμος έπρεπε να συντάξει το «Σχέδιο Δράσης για την βιώσιμη Ενέργεια» (Σ.Δ.Β.Ε.). Ειδικότερα, οι στόχοι της Δημοτικής Αρχής μέσω του Σχεδίου είναι:

1. Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μέσα από μια σειρά δράσεων φιλικών προς το περιβάλλον που προάγουν την εξορθολογίκευση και κατά συνέπεια την εξοικονόμηση της κατανάλωσης ενέργειας.

2. Η διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης στους δημότες και η ευαισθητοποίησή τους σε ζητήματα περιβάλλοντος, το σύνθημα «Σκέψου παγκόσμια-δράσε τοπικά» πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για τους πολίτες.

3. Η συνεργασία σε θέματα περιβάλλοντος με τους όμορους δήμους.

4. Η μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση οικονομικών πόρων για το Δήμο.

Ωστόσο, η ενεργή συμμετοχή των πολιτών και η καταγραφή των απόψεων-παρατηρήσεών τους ως προς το σχέδιο είναι απαραίτητη για την επιτυχία της προσπάθειας για την μείωση των εκπομπών ρύπων. Θα θέλαμε λοιπόν οι Χαϊδαριώτες να μας καταθέσουν τις απόψεις τους επί των δράσεων που περιλαμβάνει το Σ.Δ.Β.Ε. στο email : atheofilis@haidari.gr

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by