Χαϊδάρι: Ανακοίνωση παράταξης Β. Ντηνιακού με θέμα το hotspot του Σκαραμαγκά
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-04-23 09:00:00
0 0

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη "Χαϊδάρι Ξανά", με την οποία γνωστοποιεί τις βασικές προτάσεις που έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Β. Ντηνιακός πάνω στο θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στον Σκαραμαγκά.

 

Αναλυτικά:

 

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός για τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων στον Σκαραμαγκά: Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή να αναλάβουν τις ευθύνες τους


  • Η δημοτική αρχή οφείλει να επιμείνει στο συμφωνημένο όριο των 1.500 προσφύγων που θα εγκατασταθούν στον Σκαραμαγκά.
  • Η κυβέρνηση να αποκεντρώσει αναλογικά την εγκατάσταση των προσφύγων έτσι ώστε να φιλοξενηθούν και στους άλλους δήμους.

 

Στις δύο αυτές βασικές προτάσεις ο Βαγγέλης Ντηνιακός επέμεινε ανυποχώρητα και με έμφαση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε και πάλι το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στον Σκαραμαγκά.

 

Αυτή τη φορά αυτό που κυριάρχησε ήταν ο τελικός αριθμός των προσφύγων που πρόκειται να εγκατασταθούν στην προβλήτα 4 του Σκαραμαγκά. Ήδη έχουν εγκατασταθεί περισσότεροι από 1.000 και ο αριθμός που ακούγεται φτάνει πότε στις 3.000, πότε στις 5.000 ακόμα και στις 8.000.

 

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ότι: «Σε καμία περίπτωση δε συμφωνούμε με τις ενέργειες της Κυβέρνησης για πολύ μεγάλο αριθμό συγκέντρωσης προσφύγων σε χώρους φιλοξενίας αλλά καί με τη στάση της Δημοτικής Αρχής να μη βάζει ένα όριο στον αριθμό, γιατί αυτό στην πράξη οδηγεί στη συγκέντρωση όλο και περισσότερων προσφύγων στον Σκαραμαγκά.

 

Με αυτές τις επιλογές το Χαϊδάρι γίνεται η εύκολη λύση μεταφοράς και εγκατάστασης προσφύγων από άλλα μέρη του λεκανοπεδίου και της χώρας, μια εξέλιξη που δεν υπηρετεί την πόλη και τους κατοίκους της αλλά και τους ίδιους τους πρόσφυγες που εγκαθίστανται σε συνθήκες γκετοποίησης με τα γνωστά προβλήματα.

 

(Λίγες ημέρες μετά το δημοτικό συμβούλιο και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 18 Απριλίου ο Βαγγέλης Ντηνιακός μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Δημήτρη Τσατσαμπά και Βασίλη Καρατζαφέρη επισκέφτηκαν οι ίδιοι τον συγκεκριμένο χώρο φιλοξενίας).

 

Τα αιτήματα των δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο – Επείγουσα η ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα


Στην ίδια συνεδρίαση ο Βαγγέλης Ντηνιακός έθεσε υπόψιν του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου ένα σοβαρό αίτημα συνδημότισσας, όπως αυτό καταχωρήθηκε από την ίδια στην πλατφόρμα «Haidari Agenda».

 

Ειδικότερα, μέσω της πλατφόρμας και με αίτημα που κατέθεσε η κ. Εριφύλη Τσουκαλά εκφράζεται η αγωνία των κατοίκων της οδού Κορυτσάς για το σοβαρό θέμα του αντιπλυμμηρικού στην περιοχή καθώς και για τον προβλεπόμενο εποχιακό καθαρισμό και ψεκασμό για κουνούπια της περιοχής ενόψει καλοκαιριού.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by