Χαϊδάρι: Διαφωνία μελών της παράταξης «Πολίτες σε δράση»
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-04-19 10:50:00
0 0

Ανακοίνωση, μελών της παράταξης «Πολίτες σε δράση», με την οποία διατυπώνουν τη διαφωνία τους σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης για το προσφυγικό.

 

“Με έκπληξη διαβάσαμε στο διαδίκτυο και τον τοπικό τύπο ανακοίνωση – καταγγελία για την Δημοτική Αρχή, της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε δράση», με θέμα το προσφυγικό. Παρότι μέλη, υποψήφιοι και συμμετέχοντες, κάποιοι από εμάς, στα συντονιστικά όργανα της παράταξης, κανείς μας δεν ήταν ενήμερος, ενώ δεν ακολουθήθηκε καμιά διαδικασία έγκρισης από κάποιο όργανο της παράταξης, έστω και δια περιφοράς.

 

Νιώθουμε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε την πλήρη διαφωνία μας  και με τον τρόπο, αλλά κυρίως με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

 

Η ανακοίνωση δεν μας βρίσκει σύμφωνους γιατί:

1)      Παραβλέπει, συνειδητά, τις αιτίες της προσφυγικής κρίσης, όπως επίσης και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτές, δηλαδή:

 

  • Τις συνεχείς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή, που δημιουργούν συνέχεια εστίες πολέμου, από δυνάμεις όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή ένωση στους οποίους και η χώρα μας συμμετέχει.
  • Την πολιτική κλειστών συνόρων που έχει υιοθετήσει η Ε.Ε. στην οποία «συνυπογράφει» και δεν αμφισβητεί η Ελληνική κυβέρνηση.
  • Την εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
  • Το φράκτη στον Έβρο, που εξακολουθεί να υπάρχει και  που στάθηκε η αιτία για χιλιάδες  πνιγμούς αθώων προσφύγων.
  • Την επαίσχυντη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας που καταργεί το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες και προχωρά σε απελάσεις προσφύγων και μεταναστών
  • Τη δημιουργία «κλειστών» κέντρων συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή της συμφωνίας.
  • Τη συνεχιζόμενη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, από τη σημερινή,με την παροχή διευκολύνσεων στους Ιμπεριαλιστές για πρόσβαση στην περιοχή, χρησιμοποιώντας τις βάσεις που βρίσκονται στο έδαφός μας.
  • Τη συνεχεία, αλλά και αναβάθμιση της συμμαχίας  με το Ισραήλ που όλοι γνωρίζουν το ρόλο που παίζει στη μέση Ανατολή.

 

2)      Μετατρέπει  μια Ριζοσπαστική, δημοκρατική δημοτική παράταξη σε άκριτο υπερασπιστή της Κυβερνητικής πολιτικής. Θυσιάζοντας σ’ αυτή τη σκοπιμότητα την αυτονομία αλλά και τις δημοκρατικές διαδικασίες που οφείλει να έχει.

 

Τέλος, επισημαίνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα θύματα του πολέμου και της φτώχειας, πρόσφυγες και μετανάστες, τους καλωσορίζουμε στην πόλη μας, θα βρισκόμαστε δίπλα τους  στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και καλούμε όλους τους Χαϊδαριώτες να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

 

Βαϊσμένος Γιώργος

Βλάχος Κώστας

Γούνας Παναγιώτης

Γρηγοριάδης Θέμης

Μανιουδάκη Άννα

Μπιτσαξή Τζέλα

Ραπτάκη Άννα

Σκαμπά Αθηνά

Σούκης Δημήτρης

Σωτηρόπουλος Μανώλης

Τσίφτης Στάθης

Τσουκάλης Δημήτρης”

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by