Χαϊδάρι: Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου προς την «Αττικό Μετρό ΑΕ»
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-05-12 13:30:00
0 0

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος,  προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Θεόδωρο Παπαδόπουλο. Η επιστολή κοινοποιείται στα γραφεία των υπουργών Εσωτερικών, Παν. Κουρουμπλή, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παν. Σκουρλέτη, καθώς επίσης και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΑΣΑ, Ιω. Σκουμπύρη.

 

Αναλυτικά:

 

Κύριε Διευθύνοντα,

 

Σε συνέχεια της επίσκεψής μας στα γραφεία της Εταιρίας σας, επανερχόμαστε ώστε να διατυπώσουμε και γραπτά το έντονο αίτημα του Δήμου Χαϊδαρίου για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ και στην πόλη μας.

 

Για λόγους που ίσως δεν αφορούν την ουσία της παρούσας επιστολής, το Χαϊδάρι δεν περιλήφθηκε στον αρχικό σχεδιασμό των γραμμών του ΜΕΤΡΟ που έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά ούτε και σε οιονδήποτε επόμενο, παρά το γεγονός της εγγύτητας, τόσο με την «Μπλε Γραμμή- Σταθμός Αγίας Μαρίνας», όσο και με την «Κόκκινη Γραμμή- Σταθμός Ανθούπολης».

 

Η επιλογή της μη ύπαρξης ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας, μπορεί να χαρακτηριστεί ως αναχρονιστική, που δεν συνέβαλε στη δημιουργία μιας σύγχρονης και ανθρωποκεντρικής πόλης και άρα ήταν απόλυτα λανθασμένη, δεδομένου ότι αποκόπτεται η πόλη μας από την Πρωτεύουσα και τα Προάστιά της και δεν εξυπηρετείται αλλά ταλαιπωρείται το σύνολο των κατοίκων στις μετακινήσεις του.

 

Η εγγύτητα της πόλης μας με τους άλλους Σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί κατάλληλα, ώστε να εξυπηρετούνται σχετικά καλύτερα οι κάτοικοι της περιοχής μας από τα λεωφορεία, γεγονός που σήμερα φαντάζει ως ουτοπία, δεδομένου ότι η συνήθης αναμονή (π.χ.) στο Σταθμό  της Αγίας Μαρίνας για το Κέντρο Χαϊδαρίου (απόσταση τριών χιλιομέτρων περίπου), είναι σίγουρα σαράντα λεπτά της ώρας !!!

 

Όπως αναφέρθηκε και στη συνάντησή μας, στο Χαϊδάρι αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, έχουν δημιουργηθεί ή/και βρίσκονται σε υπερεντατική λειτουργία, υπερτοπικές εγκαταστάσεις που απευθύνονται και αφορούν τεράστιο αριθμό πολιτών, που λόγω της ανυπαρξίας εξυπηρέτησης ΜΕΤΡΟ στην περιοχή, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν κυρίως, τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα.

 

Ειδικότερα:

-           Στην περιοχή του Χαϊδαρίου, βρίσκεται και λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη το «Αττικόν», ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία των Βαλκανίων, με αποτέλεσμα, σε καθημερινή βάση, η περιοχή γύρω από το Νοσοκομείο  να μετατρέπεται σε έναν απέραντο χώρο στάθμευσης οχημάτων.

-           Σε άμεση εγγύτητα με το Αττικόν, υπάρχουν και λειτουργούν τα Στρατόπεδα «Καραϊσκάκης Α’ & Β’» (πρώην ΚΕΒΟΠ & ΚΕΔΒ), ενώ στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί), εγκαταστάσεις με μεγάλη και διαρκή επισκεψιμότητα.

-           Η πλειονότητα των κατοίκων της πόλης μας, εργάζεται σε περιοχές εκτός του Χαϊδαρίου και οι τρόποι μετάβασης στους χώρους εργασίας τους, είναι τα ιδιωτικά οχήματα ή τα λεωφορεία, κυρίως μέσω της Λεωφόρου Αθηνών που όμως, λόγω της ανυπαρξίας ΜΕΤΡΟ σε όλο το μήκος της Εθνικής αυτής Οδού και λόγω των κατά μήκος υπαρχουσών εγκαταστάσεων (π.χ. ΤΕΙ Αιγάλεω, Γεωπονική Σχολή), είναι ιδιαίτερα δυσχερής η προσπέλασή της, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της ημέρας.

-           Η πόλη του Χαϊδαρίου, έχει την ιδιαιτερότητα να «διχοτομείται» από τη Λεωφόρο Αθηνών και ως εκ τούτου να αποκόπτονται οι λειτουργίες των εκατέρωθεν τμημάτων και να δυσχεραίνεται η εξυπηρέτηση των κατοίκων, γεγονός που θα μπορούσε να μετριαστεί από την ύπαρξη του ΜΕΤΡΟ σε κάποιο κεντροβαρικό σημείο της πόλης.

 

Κύριε Διευθύνοντα,

 

Κατόπιν όσων προαναφέρθηκαν και γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των περιοχών μας, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προκειμένου να εξεταστούν άμεσα, εφικτές τεχνικές επιλογές, για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ και στην πόλη του Χαϊδαρίου, γνωρίζοντάς σας ταυτόχρονα, ότι θα είμαστε αρωγοί και πρωτοστάτες σε κάθε προσπάθεια πίεσης προς την Κεντρική Εξουσία για την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων.

 

Με τιμή

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΣΕΛΕΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by