Χαϊδάρι: Λειτουργία λαϊκού φροντιστηρίου για τη σχολική χρονιά 2018 - 19
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-08-31 11:30:00
0 0

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, με στόχο τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, συνεχίζει για τέταρτο χρόνο τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα διδακτικής ενίσχυσης.

 

Το Λαϊκό Φροντιστήριο απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου και σε αποφοίτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων είναι το οικογενειακό εισόδημα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη παράγοντες, όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά κριτήρια κ.α. Αποστολή του είναι να παρέχει επιπλέον διδακτικά εφόδια στους μαθητές από λαϊκές οικογένειες συμβάλλοντας στη γνώση και στις ανάγκες που προκύπτουν από την παρακολούθηση του Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.

 

Την περσινή χρονιά το Λαϊκό Φροντιστήριο λειτούργησε με τη συνδρομή 27 καθηγητών όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και συμμετείχαν 120 μαθητές όλων των τάξεων. Αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκεκριμένο φροντιστήριο, που λειτουργεί λόγω της σπουδαίας εθελοντικής προσφοράς των καθηγητών του, σημείωσε επιτυχίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και μαθητές του εισήχθησαν σε Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

 

Οι αιτήσεις κατατίθενται στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου (3ος όροφος- Δημαρχείο Χαϊδαρίου), από 1/09/18 έως 29/09/18 και αξιολογούνται από αρμόδια επιτροπή. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου στο χώρο του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου, κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ τα τμήματα είναι ολιγομελή.

 

Το προσφερόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι συνάρτηση της συμμετοχής των μαθητών και των ειδικοτήτων των εθελοντών καθηγητών. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να στηρίξουν αυτήν τη δράση παρακαλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση, προσκομίζοντας αντίγραφα τίτλων σπουδών ή αποδεικτικά τυπικών προσόντων στο τμήμα Παιδείας του Δήμου (3ος όροφος).

 

Οι γονείς των οποίων τα παιδιά επιθυμούν να συμμετέχουν, καλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση, καταθέτοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

• Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του αιτούντος γονέα/κηδεμόνα.

• Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία).

• Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος.

• Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει).

• Οποιοδήποτε δικαιολογητικό πιστοποιεί την κατηγοριοποίηση σε ευπαθή κοινωνική ομάδα.

 

Για πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες & ώρες στην υπεύθυνη του Λαϊκού Φροντιστηρίου κα Κρίστη Μπελτεγρή, τηλ. 213 2047237 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση cbel@haidari.gr

 

Κάλεσμα εθελοντικής προσφοράς καθηγητών για το λαϊκό φροντιστήριο

 

Για μία ακόμη χρονιά ξεκινούν τα μαθήματα στο Λαϊκό Φροντιστήριο που λειτουργεί ο Δήμος Χαϊδαρίου. Η λειτουργία του Φροντιστηρίου δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά ιδιαίτερα σε εκείνα που η οικογένειά τους αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, να βοηθηθούν από έμπειρους καθηγητές και να ενισχύσουν τις γνώσεις τους.

 

Όλα τα προηγούμενα χρόνια η συνεισφορά των εθελοντών καθηγητών ήταν η κύρια αίτια των μικρών και μεγάλων επιτυχιών, βασικός λόγος για την απρόσκοπτη λειτουργία του φροντιστηρίου.

 

Έτσι, και τη φετινή χρονιά, για την ακόμα πληρέστερη κάλυψη των διδακτικών αναγκών καλούμε για εθελοντική προσφορά καθηγητές όλων των ειδικοτήτων για διδασκαλία σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου, από το Δήμο μας αλλά και από κάθε άλλη περιοχή, ώστε να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους, τις διδακτικές τους ικανότητες και να προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν, να ανταποκριθούν στις εξετάσεις, συμβάλλοντας σε ένα μέλλον γι’ αυτά καλύτερο.

 

Οι καθηγητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τμήμα Παιδείας, με την κα Κρίστη Μπελτεγρή στο 2132047237.

 

Η προσφορά του εκπαιδευτικού σε ένα τέτοιο σχολείο,

στο Λαϊκό Φροντιστήριο, αναδεικνύει την ουσία της εκπαίδευσης!

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by