Χαϊδάρι: Συνάντηση Δημάρχου με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-01-25 14:30:00
0 0

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24/1 συνάντηση του Δημάρχου Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκου, στελεχών της Διοίκησης του Δήμου με τον Αντιπεριφερειάρχη του Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρο Τζόκα και τους συνεργάτες του.

 Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η πορεία ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα συνεργασίας και συναντίληψης ότι πρόκειται για έργα υποδομής που θα αναβαθμίσουν άμεσα την ποιότητα ζωής των κατοίκων και κυρίως θα λύσουν ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σχεδόν σε κάθε νεροποντή σε μεγαλύτερη ή μικρότερη έκταση.

Πρόκειται για την κατασκευή του συλλεκτήριου αγωγού όμβριων επί της Λ. Αθηνών προκειμένου να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν κατά το παρελθόν τις περιοχές του Χαϊδαρίου. Ο αγωγός είναι συνολικού μήκους 1486 μέτρων και προϋπολογισμού 9,9 εκ. ευρώ, στα διοικητικά όρια των Δήμων Χαϊδαρίου και Περιστερίου. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει έως τα τέλη Φλεβάρη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μηχανικών που το έχουν αναλάβει.

Επίσης, παραδόθηκε μελέτη που έκανε ο Δήμος για την περιοχή της Κάτω Αφαίας και του Σκαραμαγκά με τίτλο, «Αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής Κάτω Αφαίας – Σκαραμαγκά», συνολικού κόστους 5,5 εκ. ευρώ.

Ακόμα, παραδόθηκε η μελέτη για τη Βορειοανατολική περιοχή του Δάσους που θα λύσει το πρόβλημα πλημμυρών σε μια σειρά από γειτονιές που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 2,8 εκ. ευρώ.

Τέλος, έγινε συζήτηση για την ολοκλήρωση της μελέτης με τίτλο «Κατασκευή κεντρικού αγωγού και εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Αφαίας- Σκαραμαγκά», η οποία θα παραδοθεί σε διάστημα λίγων ημερών προκειμένου να ενταχθεί στο Τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας. Το κόστος του δικτύου αποχέτευσης υπολογίζεται στα 4,1 εκ. ευρώ.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by