Χαϊδάρι: Σχόλιο για τα Αποθεματικά των Δήμων
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-12-20 11:45:00
0 0

Σχόλιο της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου για το επείγον έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη Σχετικά με τα Αποθεματικά των Δήμων, αναλυτικά:

 

Η κυβέρνηση ζητά ξανά τα αποθεματικά των δήμων, όπως έκανε και το 2015. Βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές,αφού με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του ο υπουργός Εσωτερικών,Πάνος Σκουρλέτης, καλεί το δήμο (όπως και τους υπόλοιπους δήμους και Περιφέρειες της χώρας) να αποστείλει μέχρι τις 16 Δεκέμβρη οικονομικά στοιχεία που περιλαμβάνουν τραπεζικούς λογαριασμούς κ.λπ.

 

Τα οικονομικά στοιχεία είναι γνωστά στο υπουργείο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που συντάχθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου για το επόμενο έτος, στον οποίον καθορίστηκαν οι ανάγκες του Δήμου μας και το Τεχνικό Πρόγραμμα, έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα εντοπισμένα προβλήματα που υπάρχουν, με έργα που θα γίνουν.

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και προ δύο χρόνων πάρθηκαν με το «έτσι θέλω», εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τους Δήμους και άλλους κρατικούς φορείς, γεγονός που όξυνε όλα τα μέτωπα στη λειτουργία των Δήμων δημιουργώντας κενά στις υπηρεσίες και τις υποδομές, η έλλειψη των οποίων βάρυνε τον ίδιο το λαό.

 

Η Κυβέρνηση συνεχίζει με την πολιτική της να φορτώνει τα βάρη της κρίσης στα λαϊκά στρώματα, προσπαθώντας αυτή τη φορά να βάλει ξανά χέρι στα αποθεματικά των Δήμων.

 

Τα αποθεματικά κάθε Δήμου διαμορφώνονται από το υστέρημα των Δημοτών, γι’ αυτό δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία δέσμευση χρημάτων. Αυτά τα χρήματα πρέπει να εξυπηρετήσουν τις λαϊκές ανάγκες και όχι το χρέος προς τους δανειστές. Άλλωστε το χρέος το δημιούργησε ο καπιταλισμός με την υπερσυσσώρευση κεφαλαίων και ο όχι ο φτωχός μεροκαματιάρης εργαζόμενος. Από αυτή την άποψη είναι άδικο να ζητάνε από το λαό να πληρώσει τα σπασμένα!

 

Σαν Δημοτική Αρχή δεν θα βάλουμε πλάτη στην αρπαγή των αποθεματικών των Δήμων.

ΔΕ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

 

Αντιθέτως, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή εναντίωσης στη πολιτική της εξαθλίωσης και της μιζέριας που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εφαρμόζει. Σταθερά διεκδικούμε αύξηση της χρηματοδότησης των Δήμων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by