Χαϊδάρι: Τέσσερα δημοτικά σχολεία εντάχθηκαν στο δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-11-09 14:25:00
0 0

Η  Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Χαϊδαρίου  που ορίστηκε ως διαχειριστής του προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που είναι ο φορέας χρηματοδότησης, θα λάβει  συνολικά 12.000 για  εξοπλισμό και βιβλία.

Τα χρήματα προέρχονται από το Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι το 4ο ,το 7ο, το 9ο και το 10ο Δημοτικό σχολείο του Χαϊδαρίου.

Σκοπός της δημιουργίας Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η θεσμοθέτηση ενιαίας ανάπτυξης, οργάνωσης και λειτουργίας Σχολικών Βιβλιοθηκών καθώς και ο βέλτιστος συντονισμός τους για την αποτελεσματική συμβολή τους στη δημόσια εκπαίδευση.

 

vivliothiki.jpg

Οι στόχοι που  εξυπηρετούνται μέσω του ως άνω αναφερόμενου σκοπού είναι:

α) η υποστήριξη της μάθησης, ως ανώτατο αγαθό όλων των ανθρώπων και κυρίως των μαθητών/τριών, προκειμένου να έχουν θέση και ρόλο στην πνευματική, την  κοινωνικο-πολιτιστική και πολιτική ζωή.

β) η ανάδειξη της Σχολικής Βιβλιοθήκης σε βασικό πυλώνα της Δια Βίου Μάθησης και εκπαίδευσης για το περιβάλλον.

γ) η ενιαία και επιστημονικά τεκμηριωμένη αντιμετώπιση θεμάτων ίδρυσης, στελέχωσης, εξοπλισμού και αξιοποίησης των Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο νέος εξοπλισμός και τα επιπλέον βιβλία θα συμπληρώσουν σε βασικούς εκπαιδευτικούς και όχι μόνο τίτλους τη βιβλιοθήκη των σχολείων. Πλέον, οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερα βιβλία, διαφορετικών αντικειμένων.

Σε μια εποχή που το περιεχόμενο των σχολικών προγραμμάτων τείνει να αντικαταστήσει τη γνώση με την πληροφορία και το βιβλίο με το διαδίκτυο, ο Δήμος Χαϊδαρίου θεωρεί υποχρέωση να καλλιεργήσει, όσο περνάει από το χέρι του, τη φιλομάθεια, την αγάπη για το διάβασμα και το βιβλίο.

Στις ανάγκες των καιρών, η δημοτική αρχή απαντά, πως πεποίθησή της είναι ότι «η γνώση είναι δύναμη για τον άνθρωπο» και πρέπει η πολιτεία να κάνει τας πάντα για να εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε αυτή.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by