Χαϊδάρι Ξανά: Αίτημα για παραχώρηση έκτασης της ακτής Σκαραμαγκά
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-01-24 10:50:00
0 0

Αίτημα για συζήτηση και λήψης απόφασης, από τον Επικεφαλής της Παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά», Βαγγέλη Ντηνιακό, στο Δημοτικό Συμβούλιο για παραχώρηση έκτασης της ακτής Σκαραμαγκά στο Δήμο Χαϊδαρίου. Αναλυτικά:

Ένα από τα σημαντικότερα αιτήματα που παραμένουν ανοιχτά για την πόλη μας και που συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής των Χαϊδαριωτών αλλά και ευρύτερα των κατοίκων της δυτικής Αθήνας είναι η παραχώρηση στο Δήμο μας σημαντικού μέρους της παράκτιας έκτασης στην περιοχή Σκαραμαγκά προκειμένου να ελευθερωθεί και να δοθεί στην χρήση των πολιτών για αναψυχή και ελεύθερη χρήση. Από τα χρόνια της παραχώρησης της έκτασης από το δημόσιο (1957 & 1973) στα ελληνικά ναυπηγεία για την κατασκευή και την επισκευή πλοίων, όλες οι δημοτικές παρατάξεις και οι φορείς της πόλης θέτουν ως στόχους τους την επιστροφή μέρους της έκτασης προς χρήση της τοπικής κοινωνίας πλην όμως προσέκρουαν στη δημιουργημένη κατάσταση λόγω της ενσωμάτωσης στις λειτουργικές εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων αλλά προφανώς και στην έλλειψη της αναγκαίας πολιτικής βούλησης. Ήδη όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το γεγονός ότι η παράκτια αυτή έκταση δεν χρησιμοποιείται από τα Ναυπηγεία, επιβάλλεται η αποδέσμευση της.

Το 2004, από την τότε δημοτική αρχή εστάλη αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, για την παραχώρηση και την παράλληλα χρήση της ακτής Σκαραμαγκά στο Δήμο, ώστε να αναλάβει την αναβάθμιση της. Το 2005 επίσης, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα περιφέρειας Αττικής και από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή η παραχώρηση της χρήσης 50 στρεμμάτων, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη.

Το τελευταίο διάστημα σχετικά με το μεγάλο αυτό θέμα, υπήρξαν διάφορες εξελίξεις όπως κυβερνητικές υποσχέσεις παραχώρησης, εγκατάστασης προσφύγων στο χώρο, για τις οποίες λόγω των εξαιρετικών συνθηκών δεν υπάρχει αντίρρηση, καθώς και προτάσεις διαμόρφωσης του και σχετικά δημοσιεύματα. Επίσης πρόσφατα, υπήρξαν αντίστοιχες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές της χώρας όπου παραθαλάσσιες εκτάσεις παραχωρήθηκαν στους οικείους δήμους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Πιστεύουμε λοιπόν ως δημοτική παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, το πολύ σημαντικό αίτημα της παραχώρησης έκτασης -και μάλιστα αυτής των 220 στρεμμάτων συνολικά- από την ακτή Σκαραμαγκά στο Δήμο μας να γίνει πραγματικότητα. Παρακαλούμε όπως στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το εν λόγω θέμα συμπεριληφθεί ως πρώτο στην ημερήσια διάταξη για τη λήψη εκ νέου σχετικής απόφασης α) για την παραχώρηση έκτασης παράκτιας ζώνης στον Σκαραμαγκά και β) τον καθορισμό συγκεκριμένων ενεργειών για την υλοποίηση της απόφασης από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by