Απαραίτητο και νέο κούρεμα του χρέους, εκτιμά ο Κ.Σημίτης
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-02-09 18:00:00
0 0

Απαραίτητη κρίνει μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή των θεσμικών πιστωτών, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Σημίτης εξηγεί πως με βάση τους σημερινούς υπολογισμούς το ελληνικό χρέος το 2020 θα είναι στο 124%, ενώ το 2009 ήταν στο 129%.

«Η πρόοδος λοιπόν είναι μικρή» συμπεραίνει, για να καταλήξει: «μία οριστική λύση προϋποθέτει ότι το συνολικό χρέος θα πρέπει να είναι σε πολύ χαμηλότερο ποσοστό, αισθητά κάτω από το 100% του ΑΕΠ, κάτι που απαιτεί ένα νέο κούρεμα».

Ο κ. Σημίτης σημειώνει ότι στην Ελλάδα επιδεινώνεται η ποιότητα της Δημοκρατίας: «Δεδομένου ότι η χρήση βίας από εκείνους που διαμαρτύρονται θεωρείται επιτρεπτή από την κοινωνία, οι δικαστές απεργούν, αν και αυτό απαγορεύεται από το Σύνταγμα, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώνουν τη δραστηριότητά τους στο νόμιμο επιτρεπτό επίπεδο. Το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Ιουνίου και οι δημοσκοπήσεις αντικατοπτρίζουν τη γενική δυσαρέσκεια.»

Για την Ευρώπη ο κ. Σημίτης προτείνει τη θέσπιση μιας οικονομικής διακυβέρνησης:

«Η σημαντικότερη προϋπόθεση είναι η κυβέρνηση αυτή να μην είναι υπό την επιρροή των μεγάλων χωρών και να μην παίζει βοηθητικό ρόλο -όποιοι αποφασίζουν για την οικονομική πολιτική πρέπει να είναι δημοκρατικά κατοχυρωμένοι.»

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by