Ενωμένη η Δυτική Αθήνα απέναντι στη δημιουργία mall στην Ακαδημία Πλάτωνος
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-02-24 11:00:00
0 0

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2018, στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, όλοι οι εκπρόσωποι και φορείς των Δήμων της Δυτικής Αθήνας, συμφώνησαν ότι το mall στην Ακαδημία Πλάτωνος δεν πρέπει να γίνει.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος κατηγόρησε τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, για επίδειξη δύναμης, καθώς, όπως τόνισε, δεν ρώτησε κανέναν για την έναρξη των εργασιών για το mall. Παράλληλα, επισήμανε πως οι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας δεν ζήτησαν και δεν έχουν καμία ανάγκη τα αντισταθμιστικά μέτρα που προτείνει το Υπουργείο.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, ο οποίος υπογράμμισε τη απαράλλακτη στάση του Υπουργού. Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος ανέφερε πως ο Γιώργος Σταθάκης τόνιζε συνεχώς ότι όλα γίνονται νόμιμα, παρά τις αντιρρήσεις των εμπλεκομένων.

Ο Δήμαρχος Ιλίου, από την πλευρά του, επισήμανε ότι το mall θα πλήξει το σύνολο της Δυτικής Αθήνας, καθώς η πρόσβαση από Δήμο σε Δήμο είναι πολύ εύκολη. Παράλληλα, θα πλήξει την «καρδιά» της Δυτικής Αθήνας, δηλαδή του εμπόρους και μικροεπαγγελματίες.

Στη συζήτηση πήραν μέρος και εκπρόσωποι από διάφορους φορείς της Δυτικής Αθήνας.

Οι Δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Αγίας Βαρβάρας, Νίκος Σαράντης και Γιώργος Καπλάνης αντίστοιχα, εξέφρασαν την στήριξη τους στον αγώνα των Δήμων αλλά και των φορέων ενάντια στο mall. Ταυτόχρονα, προειδοποίησαν για τις μεγάλες συνέπειες που θα έχει αυτό το εμπορικό κέντρο, στο λαό της Δυτικής Αττικής.

Τέλος, τον λόγο πήραν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης, Θανάσης Φιλίππου και ο Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου, Κωνσταντίνος Σταθάς. Ο κος. Φιλίππου υποστήριξε ότι με μαζικές συγκεντρώσεις είναι δυνατόν να αποφευχθεί η έναρξη κατασκευής του mall, ενώ ο κος. Σταθάς στάθηκε όχι μόνο στο κοινωνικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, αλλά επίσης και στο πρόβλημα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Δείτε απόσπασμα από τη συνάντηση στο ΚΥΒΕ Περιστερίου:

 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2018 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by