Επτά κυβερνήσεις έχει αλλάξει ο Αιγαλεώτης Γ.Γ. Θρησκευμάτων Γ. Καλατζής
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-07-18 11:00:00
0 0

Οι κυβερνήσεις πέφτουν αλλά ο Γιώργος Καλαντζής παραμένει ακλόνητος στη θέση του Γεν. Γραμματέα Θρησκευμάτων.

 

Ανέλαβε τη θέση αυτή το 2011, με Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και από τότε χάρη στην παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς τον εκάστοτε Πρωθυπουργό παραμένει στην ίδια θέση.

 

Παρέμεινε και με τις Κυβερνήσεις Παπαδήμου, Πικραμμένου (υπηρεσιακή), Σαμαρά, Τσίπρα, Θάνου (επίσης υπηρεσιακή) και σήμερα με Μητσοτάκη.

 

Έχει γίνει τρόπον τινά, υπερκομματικός και διακομματικός. Όπως θα έπρεπε να ήταν κι άλλες επιτελικές θέσεις του κυβερνητικού μηχανισμού.

 

Όσα δεν κατάφεραν οι άλλοι τα κατάφερε ο κ. Καλαντζής χάρη στον ισχυρό προστάτη του Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ο οποίος όπως αποδεικνύεται διατηρεί ισχυρές προσβάσεις και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού του έκανε το χατίρι του. Οι πληροφορίες λένε ότι το ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον Πρωθυπουργό και εκείνος το απεδέχθη.

 

Για την παραμονή του κ. Καλαντζή στη θέση του Γεν. Γραμματέα Θρησκευμάτων δεν εξέφρασε ασφαλώς  αντιρρήσεις η καθ´ύλην αρμόδια Υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως. Γιατί να το κάνει άλλωστε; Θα χρειαστεί ενδεχομένως την εμπειρία του στα θέματα που χειρίζεται.

 

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Γιώργος Καλαντζής γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1971. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά. Απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά “Saint Paul”, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Τμήματος Κοινωνιολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

 

Έχει διδακτορικό σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

 

Έχει διδάξει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Τμήμα Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πατρών και στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής.

 

Έχει συγγράψει άρθρα σχετικά με ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής καθώς και για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

 

Από το 1996 έως το 1999 υπηρέτησε σε θέση ειδικού συμβούλου του Υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου.

 

Στις 9/10/2009 ανέλαβε Διευθυντής του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Παραιτήθηκε για να αναλάβει την θέση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων στις 7 Ιουλίου 2011. Έχει υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2019 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by