Καταγγελία από τους εργαζόμενους του Θριασίου για σοβαρή έλλειψη προσωπικού
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-08-03 13:00:00
0 0

Το σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ» καταγγέλλει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

 

Τονίζουν χαρακτηριστικά, ότι στη νοσηλευτική υπηρεσία, είναι κενές 71 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 47 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου.

 

Οι ελλείψεις, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, σε όλες τις κλινικές (π.χ. παθολογική, πνευμονολογική, χειρουργική κλπ) αλλά και σε τμήματα του νοσοκομείου, είναι παρόμοιες. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πάρουν μόνο δύο ή και μία εβδομάδα καλοκαιρινής άδειας και σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται και περικοπές ρεπό.

 

Απαράδεκτη παραμένει η κατάσταση και στη Ψυχιατρική, με ράντζα σε όλους τους χώρους της κλινικής, αφού οι νοσηλευόμενοι συχνά ξεπερνούν τους τριανταπέντε, ενώ οι κλίνες είναι δεκαεννέα.

 

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των μεγάλων προβλημάτων, παρουσιάζουν τον τομέα της Αιμοδοσίας, όπου, πρόσφατα, εκατοντάδες εθελοντές αιμοδότες εξυπηρετήθηκαν μόνο χάρη στην προσφορά των λιγοστών εργαζομένων της Αιμοδοσίας (με διπλοβάρδιες, περικοπές ρεπό και ακυρώσεις κανονικών αδειών) και την βοήθεια εργαζομένων από άλλα τμήματα. Έτσι, αναδείχθηκε η ανυπαρξία ουσιαστικού σχεδίου κινητοποίησης και λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αφού ολόκληρο το βάρος της συλλογής αίματος για τους εγκαυματίες «έπεσε» μόνο σε τρεις νοσοκομειακές μονάδες Αιμοδοσίας.

 

Ταυτόχρονα καταγγέλεται ότι οι ελλείψεις προσωπικού θα χειροτερέψουν με τις απολύσεις των πρώτων επικουρικών γιατρών, ενώ γίνεται λόγος για κυβερνητική προπαγάνδα περί «αναβάθμισης των δημόσιων μονάδων υγείας».

 

Κλείνοντας, οι εργαζόμενοι του Θριασίου ζητούν επιτακτικά την ουσιαστική ενίσχυση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, πλήρη κρατική χρηματοδότηση και αναμόρφωση του οργανισμού για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, καθώς επίσης και πλήρη στελέχωση των Κέντρων Υγείας - ΠΕΔΥ σε Ελευσίνα και Μέγαρα, καθώς και η δημιουργία αντίστοιχων μονάδων τουλάχιστον σε Μάνδρα και Ασπρόπυργο.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2019 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by