Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-06 07:35:00
0 0

Στις 12 το μεσημέρι εισάγεται προς επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο για την «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016-Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016».

Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή και ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια, συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί  Τετάρτη  βράδυ.

Να ψηφίσουν οι βουλευτές του κόμματος "παρών" στο πολυνομοσχέδιο για τα νέα μέτρα και "Ναι" στον προϋπολογισμό, εισηγήθηκε ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία συνεδρίαζε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ εγκρίθηκε από 77 μέλη της ΚΕ, ενώ κατα τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης διατυπώθηκε πρόταση για θετική ψήφο και στις δύο ψηφοφορίες, η οποία έλαβε 26 ψήφους, ενώ 6 μέλη της ΚΕ ψήφισαν λευκό.

Ο κ. Κουβέλης κατέστησε σαφές εξ αρχής ότι η θέση της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά παραμένει αμετακίνητη και τόνισε ότι "δεν θα υπονομεύσουμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ με ερασιτεχνισμούς και καλλιέργεια φρούδων ελπίδων", ενώ αντέκρουσε την άποψη η οποία θεωρεί τα εργασιακά παρεπίμπτον ζήτημα. "Αλήθεια, αν η όλη συζήτηση είναι «περί όνου σκιάς» γιατί δε γίνεται αναστολή της εφαρμογής; Πολύ περισσότερο όταν η ίδια η Κομισιόν διατυπώνει επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για τη συμβατότητα ορισμένων ρυθμίσεων με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης", ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, αναταραχή στο Μέγαρο Μαξίμου και εκνευρισμό στο οικονομικό επιτελείο αλλά και στα γραφεία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προκάλεσε η ολιγόωρη άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη να υπογράψει το νομοσχέδιο με το πακέτο των νέων μέτρων. Η άρνησή του υπουργού να υπογράψει το νομοσχέδιο περιέπλεξε τα πράγματα καθώς δεν μπορούσε να κατατεθεί αυτό προς ψήφιση στη Βουλή χωρίς την υπογραφή του.

Τελικά μετά από συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, ο υπουργός Δικαιοσύνης πείστηκε να βάλει την υπογραφή του στο νέο Μνημόνιο.

Εξάλλου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης, που φερόταν το πρωί της Δευτέρας ότι και αυτός αρνιόταν να υπογράψει το νομοσχέδιο με τα μέτρα, τελικά το μεσημέρι το υπέγραψε.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by